Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: У місті тривають роботи з озеленення, ремонт доріг, мереж та багато інших. Також до поминальних днів готуються міські кладовища. В тому числі навели лад на нашій Алеї Слави та секторі почесних поховань - до нього відремонтували під’їзну дорогу

Створено: 2023-04-20 11:19:16Оновлено: 2023-04-20 11:26:48

19 квітня в.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду щодо підготовки до поминальних днів кладовища «Центральне» та благоустрою нового сектору почесних поховань.

Усього заплановано очистити від сміття територію 37 кладовищ міста, провести благоустрій військових поховань, братських могил та меморіалів, обрізати сухостійні та аварійні дерева, забезпечити водопостачання, прибрати громадські вбиральні, під’їзні шляхи, тощо. З території кладовищ з початку квітня вже вивезено 637 м3 сміття, знесено 57 сухостійних та аварійних дерев, розконсервовано та підготовлено до експлуатації існуючі на кладовищах водоводи. Мешканці також упорядковують могили своїх рідних та близьких.

Очільник міста оглянув новий сектор почесних поховань. «Криворіжці з перших днів війни боронять нашу землю. Ризикуючи власним життям, вони залишили власні домівки, цивільну роботу, люблячі родини та пішли захищати Україну. Війна, яку розв’язала росія, жорстока та нещадна. Гинуть кращі сини та дочки – справжні Герої. Полеглі криворіжці з 2014 року спочивають на Алеї Слави Центрального кладовища. Але, на превеликий жаль, довелось додатково ще створити сектор почесних поховань для загиблих Захисників. До нього відремонтували під’їзну дорогу. Ми розуміємо, що у поминальні дні сюди прийдуть багато родичів, друзів та побратимів полеглих, тому всі роботи завершили вчасно. Також, найближчим часом проведемо реконструкцію Алеї Слави та збудуємо меморіальний комплекс на новому секторі. Робимо все, що від нас залежить, заради пам’яті Захисників»,- підкреслив Юрій Вілкул, в. о. міського голови.

Сьогодні на засіданні виконкому  прийнято рішення щодо виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва меморіального комплексу на секторі почесних поховань та реконструкції Алеї Слави Центрального кладовища. Також, планується розробити проєкти з  благоустрою території, спорудження надгробків на місцях почесних поховань військових, ритуальної будівлі та інших необхідні споруди для організації почесних поховань загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Крім того, родинам загиблих, які поховані на інших цвинтарях міста, з міського бюджету будуть виділені кошти, які підуть на виготовлення та встановлення пам’ятників полеглим Захисникам.

20 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради