Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Робота міських галузевих рад підприємців

Створено: 2018-12-19 10:21:15Оновлено: 2018-12-19 10:23:09

           Традиційно, у грудні, активна підприємницька громадськість  міста гуртується для підведення підсумків роботи міських галузевих рад підприємців, обговорення актуальних питань сьогодення.

     Нещодавно проведено засідання міських галузевих рад підприємців з питань діяльності готелів, надання індивідуальних послуг; торгівлі та ресторанного господарства.  

         Особливо жваво були обговорені окремі  питання за проектом рішення виконкому міської ради «Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування». У ході конструктивного діалогу підприємці запропонували опрацювати питання облаштування комунального транспорту лічильниками пасажиропотоку.

         На часі важливим для готельєрів  міста є встановлення нового рівня ставок туристичного збору в м.Кривому Розі на 2019 рік.  У зв’язку із змінами в Податковому кодексі України  розмір сплати туристичного збору тепер залежить від установленої процентної ставки  для внутрішнього та в’їзного туризму,  розміру мінімальної заробітної плати та загальної кількості діб тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі).

        Напередодні  святкових  новорічних та різдвяних заходів нагальною проблемою   є додержання тиші в громадських місцях на території м. Кривого Рогу, правила яких  регулюються відповідним рішенням виконкому міської ради. Суттєвою умовою проведення в закладах ресторанного господарства феєрверків із застосуванням побутових піротехнічних засобів після 22.00 год. є отримання відповідних погоджень виконкомів районних у місті рад. За порушення цих умов передбачені штрафні санкції, які застосовуються органами Національної поліції.   

Для довідки: протягом 2018 року підприємцями  обговорено  проекти регуляторних актів щодо  Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, Конкурсних засад розміщення пересувних тимчасових споруд та утримання об’єктів благоустрою, Порядку залучення забудовників до пайової участі в створенні й розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, Порядку використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами тарифів (цін) на платні послуги, що надаються архівним відділом виконкому Криворізької міської ради, установлення місцевих податків і зборів на 2019 рік у зв’язку із  змінами в Податковому кодексі України. Слушні пропозиції підприємців, які надійшли протягом 2018 року під час громадських  слухань з питань обговорення проектів регуляторних актів, аналізу їх регуляторного впливу та визначення ефективності прийнятих рішень, знайшли реалізацію в  21 проекті та в діючих  рішеннях міської ради, її виконкому.

 На засіданні  галузевих  рад підприємців, також,  обговорені питання   формування  організаційних заходів обслуговування мешканців міста до Нового року і Різдва Христового – 2019 по районах міста та в парку Героїв Металургійного району. Наприкінці засідання суб’єкти господарювання обговорили кандидатури для поновлення складу міських галузевих рад підприємців з питань діяльності готелів, надання індивідуальних послуг; торгівлі та ресторанного господарства.

19 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради