Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К.Павлов: Для боротьби з COVID-19 продовжуємо забезпечувати базові лікарні всім необхідним. Ще 100 кисневих концентраторів буде передано медустановам міста

Створено: 2020-11-19 15:15:26Оновлено: 2020-11-19 15:16:58

Завдяки підтримці міста опорні лікарні, визначені для лікування коронавірусу, на сьогодні забезпечені кисневими концентраторами. Апарати вкрай необхідні для лікування хворих на Covid-19 у важкому стані. За кошти міського бюджету придбано 239 концентраторів. 19 листопада ще 100 апаратів криворізьким лікарням передало підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Обладнання  розподілено між 10 медзакладами: 30 концентраторів надійшло до лікарні №5, по 10 передали  інфекційній лікарні та  лікарням №1, 7, 10,11. По 5 апаратів  отримали лікарні №8,14,16,17.

Член виконкому міськради Костянтин Павлов підкреслив:«Для захисту медперсоналу та надання допомоги хворим на Covid, ми продовжуємо забезпечувати медичні заклади всім необхідним. За кошти міського бюджету на початку листопада було закуплено чергову партію засобів індивідуального захисту для медиків. Кривий Ріг перший в Україні придбав 5250 експрес-тестів на антиген. Разом із потужними промисловими підприємствами-благодійниками продовжуємо поповнювати матеріально-технічну базу лікарень. На цьому тижні 100 кисневих концентраторів отримали 10 лікарень від «АрселорМиттал». Сучасні прилади допоможуть врятувати життя ще до того, коли людину необхідно буде підключати до апарату ШВЛ. Ми вдячні керівництву підприємства за допомогу. Адже надважливо у складний для нас час об’єднати зусилля і разом подолати пандемію та зберегти здоров’я і життя криворіжців».

Спочатку карантину у Кривому Розі працює створений розпорядженням мера Юрія Вілкула оперативний штаб з протидії коронавірусу. Місто мобілізувало зусилля на забезпечення медичних працівників засобами захисту, а заклади сучасними апаратами та медпрепаратами, необхідними для подолання корона вірусу. При цьому, Кривий Ріг нічого не отримував з Національного фонду по боротьбі з коронавірусом. З міського бюджету використано  132,6 млн грн на матеріально-технічне забезпечення лікарень, придбання тестів для проведення лабораторної діагностики, сучасного обладнання, лікарських засобів та   створення безпечних умов для дітей та підопічних в закладах освіти, культури, фізичної культури і спорту та соціального захисту.

Паралельно із закупівлею апаратів, за дорученням мера виконуються проєктні роботи по системам подачі кисню для лікувальних закладів № 1,7, 8,11, 5. Наразі, у лікарні №16 вже завершено монтаж кисневої системи.

 «Ми вдячні керівництву міста, підприємствам за величезну підтримку у боротьбі з коронавірусом. Ми, лікарі, можемо упевнено стверджувати – на сьогодні єдиною надійною опорою для нас є рідне місто.», - сказала Олена Партоєва,  головний лікар інфекційної лікарні.

Кисневі концентратори відділяють кисень від атмосферного повітря і подають висококонцентрований кисень (більше 90%) пацієнтові. До кисневих концентратів підключають пацієнтів, які хворіють на COVID-19 середнього ступеня важкості. При правильному застосуванні, запобігати розвиткові ускладнень та погіршення стану пацієнтів із COVID-19. Таким чином зменшується навантаження на реанімаційні ліжка з апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ), які варто використовувати лише для важкохворих.Така терапія також потрібна для пацієнтів із хронічними легеневими захворюваннями, такими як хронічне обструктивне захворювання легень, бронхіальна астма, деякі серцево-судинні захворювання, тому кисневі концентратори можуть використовуватися лікарнями й в післякарантинний період.

 

 

 

 

19 листопада 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради