Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

`ГАРЯЧІ ПИТАННЯ` КРИВОРІЖЦІВ НА `КОНТАКТ-ЦЕНТР 1520`

Створено: 2020-11-19 13:05:04Оновлено: 2020-11-23 08:33:27

Коментує управління організаційно-протокольної роботи виконкому Криворізької міської ради

  • Вибори міського голови у Кривому Розі – актуально!

За  підсумками  голосування з  виборів Криворізького міського голови 25 жовтня 2020 року, жоден з кандидатів на цю посаду не набрав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. За повідомленням  міської територіальної виборчої комісії на 06 грудня 2020 року призначено повторне голосування з виборів міського голови

Повторне голосування організовується дільничними виборчими комісіями, триватиме  з 08.00 до 20.00.  До 02 грудня 2020 року дільничною виборчою комісією кожному виборцю має бути доставлено іменне запрошення.

Виборці, які тимчасово за станом здоров’я не зможуть прийти на виборчу дільницю, мають право зробити це за межами приміщення для голосування (вдома). Для цього необхідно 04 грудня 2020 року до 20.00 надати до дільничної  виборчої комісії особисто підписану заяву про бажання голосувати вдома, до неї додати медичну довідку про стан здоров’я. Таку заяву можна передати до комісії через рідних, близьких і знайомих, соціальних працівників.

Звертаємо увагу на те, що в списку виборців напроти прізвищ виборців, які постійно не здатні пересуватися самостійно, робиться спеціальна відмітка. Такі виборці мають можливість проголосувати за місцем свого перебування без додаткових заяв.

Голосування за місцем перебування забезпечують три члени дільничної комісії.

Виборці, які госпіталізовані до лікарні не пізніше 03 грудня 2020 року й на день повторного голосування перебуватимуть у стаціонарних закладах охорони здоров’я, зможуть проголосувати на спеціальних виборчих дільницях, які утворені в цих закладах.

Прийдіть на виборчі дільниці й скористайтеся своїм правом голосу!


 

Коментує департамент освіти і науки виконкому Криворізької міської ради

  • Щодо використання електронної «Картки криворіжця» в закладах загальної середньої освіти

 З 2019 року в місті запроваджується муніципальний проєкт «Багатофункціональна електронна «Картка криворіжця».

За кошти міського бюджету 66 510 учнів уже отримали картки, з наявним освітнім додатком. Завдяки цьому кожен учень, користуючись правом на безкоштовний проїзд у міському комунальному транспорті валідує картку. Це дає можливість чітко здійснити облік кількості безкоштовних поїздок учнів у транспорті для подальшого відшкодування коштів міського бюджету комунальним підприємствам міста. Слід зазначити, що тільки протягом вересня 2020 року учнями було здійснено 132 315 поїздок у комунальному транспорті.

У продовження запровадження освітнього додатку «Карта криворіжця» в 134 закладах освіти міста встановлено та підключено обладнання для забезпечення обліку відвідування учнів закладів освіти міста, зокрема реєстрація входу та виходу дитини до школи. За бажанням, батьки, в запропонованому КП «Центр електронних платежів» чат-боті «Telegram», отримують повідомлення про час прибуття/вибуття дитини з закладу.

Наразі триває процес запровадження безготівкового розрахунку та обліку харчування учнів в шкільних їдальнях «Карткою криворіжця». Для цього коштом міського бюджету уже придбано необхідне обладнання та відбувається його програмування.


 

 Коментує  управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради

  •  «Батьки більше 50 років проживали разом. Чи потрібно матері оформлювати спадщину на нерухомість після смерті батька?»

 ВІДПОВІДАЄМО:

Право власності на нерухомість виникає з моменту його реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Саме з цього моменту у нового власника виникає правомочність розпоряджатись таким майном (подарувати, продати чи передати у спадок тощо).

Факт спільного проживання не є підставою для автоматичного переходу права власності на нерухомість другому з подружжя. Державна реєстрація права власності здійснюється на підставі правовстановлюючих документів, зокрема, на підставі свідоцтва про право на спадщину, яке видає державний або приватний нотаріус.

Для оформлення свідоцтва про право на спадщину спадкоємцю потрібно звернутись до будь-якого нотаріуса, який разом із цим проведе державну реєстрацію права власності у Державному реєстрі прав.

У випадку, якщо померлий не встиг зареєструвати за собою право власності на житло за життя, спадкоємець може звернутись до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» або його територіальних підрозділів, будь-якого нотаріуса, із відповідною заявою.

В такому випадку державний реєстратор зареєструє право власності за спадкодавцем з обов’язковим зазначенням відомостей про його смерть.

Захистіть свою нерухомість – реєструйте права вчасно!

 

19 листопада 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради