Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Є.Удод: Навіть у сьогоднішній непростій ситуації відкриваємо нові групи в дитсадках, робимо все, щоб дошкільна освіта у Кривому Розі стала більш якісною, а умови для діток стали ще комфортнішими

Створено: 2021-10-19 16:13:49Оновлено: 2021-10-19 16:18:45

За останні роки в Кривому Розі відкрито 95 додаткових груп для 1865 малюків, створено 4 навчально-виховних комплекси. Також після капітанового ремонту відкрилася нова дошкільна група в дошкільному навчальному закладі №207 Інгулецького району.

Спілкуючись з колектив дитячого садочка, заступник міського голови Євген Удод відзначив, що у Кривому Розі робиться все, аби зберегти мережу дошкільних закладів. Садочки, як в інших містах не закриваються, а навпаки, капітально ремонтуються, оновлюються та відкриваються додаткові групи.

«Саме такий пріоритет був закладений в Об’єднанну програму Вілкула-Павлова. Ми робимо все, щоб дошкільна освіта в нашому місті стала якіснішою та створюємо комфортні умови для наших діток. Минулий рік, через пандемію коронавірусної хвороби, був нелегким для всіх криворіжців, однак місто зробило усе, щоб карантин на завадив проведенню ремонтів у заклади освіти. Утеплюємо фасади, встановлюємо теплові пункти, замінюємо покрівлі, капітально ремонтуємо їдальні, басейни, актові та спортивні зали», - зазначив Євген Удод.

Проект з капітального ремонту групи в дошкільному навчальному закладі №207 реалізований за кошти міського бюджету. Роботи були розпочаті минулого року та завершені влітку цього року. Складність та затримка виникла у зв’язку з укріпленням внутрішньої несучої стінки, яка дала тріщину. Будівельники замінили всю сантехніку, електропроводку та встановили теплу підлогу. Перепланували буфетну кімнату для миття посуду та роздачі їжі. Замінили вікна та двері на енергозберігаючі. Пофарбували стіни та стелю.

«На сьогоднішній день наш заклад відвідує 80 дітей. Малеча активно, всебічно розвивається і пізнає навколишній світ. Завдяки відремонтованої, фактично нової групи, в садочку з’явиться додаткова можливість надавати психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами. Ми плануємо її облаштувати сучасними меблями та спеціальним обладнанням. Ми вдячні місту за таку підтримку та допомогу», - підкреслила Алєксєєва Наталія, завідувачка ДНЗ №207.

У 2020 році за кошти міського бюджету відремонтовано 80 загальноосвітніх закладів освіти: у 61 проведені поточні, а у 19 школах капітальні роботи. У 2021 за рахунок місцевого бюджету вже виконано: капітальний ремонт у школі №125 була відремонтована підлога спортивної зали. Розпочатий капремонт футбольного поля КЗШ №129, ремонт покрівлі КЗШ №17, в КЗШ №91 розпочатий ремонт спортивного майданчика та в рамках проєкту «Громадський бюджет», у садочку №88 проводиться тендер на проведення капремонту будівлі басейну. Також, завершується капремонт: фасаду садочку 304 за проєктом ГБ 2020, спортивного майданчика садочка №116 (ГБ 2021), ігрової зони у КЗШ№41 та розважальний майданчик у садочку №88. Крім того, проводяться підготовчі процедури по капремонту покрівлі 73 школи, станція юних натуралістів Покровського району та покрівлі ЦДЮТ «Мрія» Інгулецького району.

19 жовтня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради