Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За дорученням мера Юрія Вілкула сім`ї, постраждалі від вибуху в малосімейці, отримають матеріальну допомогу від міста

Створено: 2018-07-19 14:31:32Оновлено: 2018-07-19 14:32:57

18 липня відбулося позачергове засідання виконкому криворізької міськради. Питання - якнайшвидше надання матеріальної допомоги жителям вул.Чарівна, 3, де 16 червня стався вибух.

Допомога по проведенню ремонтно-відновлювальних робіт людям вже надається, адже сильною вибуховою хвилею були зрушені перегородки в кімнатах, вибито скло, вхідні двері. Серйозно постраждало 7 квартир на 8 і 9 поверхах.

За дорученням міського голови Юрія Вілкула відразу розпочала роботу комісія і відкрито штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. За попередніми даними несучі конструкції будинку не постраждали. Рішенням виконкому було затверджено перелік необхідних ремонтних матеріалів, які за завданням мера виділені з матеріального резерву міста.

«Наше завдання - максимально оперативно допомогти людям. 17 липня ми закінчили етап ліквідації надзвичайної події, і перейшли до відновних робіт. Проведено розчистку, організована доставка будматеріалів, працюють ремонтні бригади», - доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Жупинас.

Проведена велика робота фахівцями соціальних служб, складені докладні акти обстеження квартир, зібрані документи на отримання матеріальної допомоги.

«За окремим дорученням міського голови ми підготували проекти рішення на отримання 7-ма сім'ями, які найбільш постраждали від наслідків вибуху, допомоги з міського бюджету в розмірі 101 тис. грн. Три сім'ї, в залежності від ступеня пошкоджень в квартирах, отримають по 8 тис.грн. й 4 сім'ї - по 20 тис.грн. Крім цього, двом сім'ям, квартири яких сильно зруйновані, було надано житло в гуртожитку, де створені всі умови», - поінформувала директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.

Працівники міського відділу охорони здоров'я організували квартирний обхід, була надана необхідна допомога, з людьми працювали психологи. Будинок з водою і світлом, працює ліфт, вирішується питання з подачею газу на окремі квартири.

19 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради