Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Гаряча» лінія Центру «Віза»: з чим звертаються під час воєнного стану

Створено: 2023-05-19 15:01:01Оновлено: 2023-05-19 15:03:32

«Гаряча» лінія Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») створена для консультування замовників послуг та не припиняла своєї роботи ні в період пандемії, ні під час воєнного стану. Всі дзвінки на номер 0-800-500-459 – БЕЗКОШТОВНІ. Оператори постійно уважно аналізують тематику звернень та проводять роз’яснення з актуальних питань, інформація щодо яких розміщується на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») та офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

Під час воєнного стану кількість дзвінків, що надходять на «Гарячу» лінію Центру «Віза» («Центр Дії») значно зросла. Так, з початку року оператора-ми вже опрацьовано 7134 вхідних дзвінків.

На першому місці за кількістю звернень, звичайно ж, паспортні питання. Тож, вкотре надаємо роз’яснення.

Для оформлення паспортів громадянина України у формі ID – картки та для виїзду за кордон можна звертатися як до територіальних підрозділів Державної міграційної служби у м. Кривому Розі (працюють з вівторка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, у суботу з 8.00 до 15.45), так і до паспортних офісів Центру «Віза» («Центр Дії»). 

Звертаємо увагу, що оформити або обміняти біометричний паспорт громадянина України можна незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Нагадуємо, що у нас Ви можете одночасно оформити ID-картку та закордонний паспорт, якщо:

-          оформлюєте ID-карту вперше в 14 років;

-          паспорт втрачено або викрадено;

-          паспорт підлягає обміну (зміна ПІБ, закінчення терміну дії тощо).

Також інформуємо про те, що на сьогоднішній день існують проблеми з доставкою надрукованих паспортів до працюючих територіальних органів та підрозділів ДМС і, відповідно, з дотриманням встановлених законодавством строків оформлення документів. Також, постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» на час воєнного стану в Україні зупинено строки надання адміністративних послуг суб'єктами їх надання.

 Другими за запитуваністю є питання щодо реєстрації місця проживання та отримання витягу про реєстрацію місця проживання.

З моменту набуття чинності Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг  щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», яким змінено порядок отримання відомостей про реєстрацію місця проживання, витяг стало можливим отримати в  будь-якому Центрі надання адміністративних послуг на території України. У нашому місті витяг з реєстрації місця проживання надається у Центрі «Віза» («Центр Дії») у офісах реєстрації місця проживання фізичних осіб, які є в кожному районі. 

Для отримання вищезазначених послуг звертайтесь до відділів реєстрації місця проживання фізичних осіб управління з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб департаменту адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради за місцем реєстрації осіб, розташованих за адресами:

-          Тернівський район: вул. Короленка, 1А, каб. 127;

-          Покровський район: вул. Шурупова, 2, каб. 114, 115, 116, 117;

-          Саксаганський район: вул. Володимира Великого, 32, каб. 112;

-          Довгинцівський район: вул. Дніпровське шосе, 14;

-          Центрально-Міський район: вул. Староярмаркова, 44;

-          Металургійний район: вул. Галатова, 2;

-          Інгулецький район: пр-т  Південний, 1; вул.  Гірників, 19.

Витяг надається за зверненням особи або її законного представника з поданням наступних документів:

- особи старше 14 років - паспортний документ та картку платника податків (РНОКПП);

- діти до 14 років - свідоцтво про народження та картку платника податків (РНОКПП) дитини (за наявності).

Також, можна замовити витяг про місце проживання в електронній формі - засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг на порталі або застосунку «Дія». Для цього:

- зайдіть у застосунок Дія або авторизуйтесь на порталі Дія;

- натисніть «Послуги» - «Довідки та Витяги» - «Витяг про місце проживання»;

- виберіть, для кого хочете отримати документ для себе, чи для дитини;

- сформувати витяг та завантажити його в PDF-форматі.

Витяг надається безоплатно і має однакову юридичну силу як у паперовому вигляді, так і в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що прийом замовників послуг і в паспортних офісах, і в «офісах прописки» здійснюється лише за ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ до електронної черги (за посиланням  https://cutt.ly/LGGucwq).

Значна частина дзвінків стосується актуальної під час воєнного стану соціальної урядової програми «Прихисток». Крім того, серед дзвінків є і такі, що не стосуються компетенції Центра, але оператори не залишають без уваги і такі дзвінки.

 Важливо! Якщо Ви не можете додзвонитися на «Гарячу» лінію Центру «Віза» («Центр Дії»), є можливість звернутися до Контакт-Центру виконкому Криворізької міської ради за телефонами 15-20 (з мобільного оператора «Київстар») та (056) 499-15-20 (з інших мобільних операторів).

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП! 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

19 травня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради