Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЧИ ПЕРЕДБАЧЕНО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ТЕРМІНУ РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ? РОЗ’ЯСНЮЄ ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

Створено: 2023-05-19 15:03:37Оновлено: 2023-05-19 15:06:28

Зареєструвати своє місце проживання – обов’язок як громадян України так і іноземців чи осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні. Проте не всі зважають на вимоги законодавства, відповідно до якого визначено, що зареєструватися за новою адресою необхідно не пізніше, ніж через 30 календарних днів після зняття з зареєстрованого місця проживання за попередньою адресою. Іноді, під час подачі доку-ментів до офісів послуг з реєстрації місця проживання (надалі – офіс послуг) Центру «Віза» (Центр «Дії») виконкому Криворізької міської ради виявляється, що особа порушила визначений термін. В такому випадку статтею 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність, а саме:

попередження, якщо правопорушення скоєне вперше;

штраф від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за порушення, скоєне повторно протягом року.

            В обох випадках адміністративний збір за послугу реєстрації місця проживання сплачується у збільшеному розмірі, а саме, 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, що у 2023 році становить 67 гривень 10 копійок.

            В разі, якщо правопорушення вчинене іноземцем чи особою без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, така особа направляється до територіального підрозділу ДМС відповідно до території обслуговування для вжиття до них заходів адміністративного впливу або інших заходів, визначених законодавством.    Важливо знати: відповідно до пункту 3 частини 2 розділу ІІ Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг, визначених законом, зупиняється. Від дня зупинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

            Офіси послуг працюють з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 15.30, технічна перерва з 12.30 до 13.00 та розташовані за адресами:

Тернівський район: вул. Короленка, 1А, каб. 127;

Покровський район: вул. Шурупова, 2, каб. 114, 115, 116, 117;

Саксаганський район: вул. Володимира Великого, 32, каб. 112;

Довгинцівський район: вул. Дніпровське шосе, 14;

Центрально-Міський район: вул. Староярмаркова, 44;

Металургійний район: вул. Галатова, 2;

Інгулецький район: просп. Південний, 1; вул.  Гірників, 19.

            Прийом замовників здійснюється за попереднім записом.

            Записатись на прийом можна відсканувавши QR-коди:

 

                                      Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)

e-mail//: [email protected]

https://viza.kr.gov.ua

19 травня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради