Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізька система «Відкритий бюджет» стала ще більш функціональною для користувачів

Створено: 2017-05-19 17:21:28Оновлено: 2017-05-19 17:22:56

З 2016 року у Кривому Розі, за завданням мера Юрія Вілкула, для максимальної прозорості бюджетної сфери міста діє програма «Відкритий бюджет». За оцінкою експертів вона визнана кращою в Україні. Тепер портал став ще інформативнішим і поповнився зручними опціями.

Наприкінці минулого року мер поставив завдання в простій і зрозумілій формі надати мешканцям інформацію з показниками видаткової і дохідної частин міського та районних бюджетів.

«В Україні тільки два міста оприлюднюють всі галузеві показники міського бюджету - Кривий Ріг і Київ. За оцінкою експертів криворізька система «Відкритий бюджет» визнана найбільш зручною та інформативною. Ми не зупиняємося, продовжуємо працювати, впроваджуємо нові функції. Серед них - швидкий пошук для спрощення і прискорення роботи з потрібною інформацією, можливість поставити питання керівнику бюджетної організації»,- сказав заступник мера Андрій Полтавець.

Також, для збільшення доступності в системі з'явилася можливість завантажувати дані для подальшого їх аналізу. А саме, пошук по сайту дозволить швидко знайти організацію, установу або підприємство за назвою, кодом ЄДРПОУ або за прізвищем керівника. Ще одна новація «Відкритого бюджету» - глосарій або словник термінів. Він дає пояснення визначень і дозволяє користувачам краще розуміти інформацію на сайті.

На офіційному сайті виконкому розміщені всі рішення міськради, міського голови, бюджетні рішення і звіти про їх виконання, матеріали за окремими показниками доходів і витрат.

Через криворізький «Відкритий бюджет» можна перейти за посиланням на єдиний державний портал використання бюджетних коштів. Там оприлюднюються всі платіжні доручення, розміщується звітність та інформація про укладені договори, детальна інформація по кожному розпоряднику бюджетних коштів.

Голова Коаліції громадських організацій Денис Гречко сказав: «Система «Відкритий бюджет» Кривого Рогу - найкраща в Україні. По суті, це - власний продукт криворіжців і аналогів йому на сьогодні немає. Обсяги інформації, які в ній закладені, її доступність для мешканців показує відкритість  та прозорість роботи міської влади».

«Інформація на сайті доступна всім і кожному. Вона оновлюється щоквартально, після здачі казначейського звіту і всі бажаючі вже можуть переглянути  оновлені дані за I квартал 2017 року, перейшовши за посиланням на систему http://openbudget.krogerc.info/»,- зазначив Полтавець.

 


 

19 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради