Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Тепло у Кривому Розі відключать згідно з нормативами і лише тоді, коли на вулиці потеплішає

Створено: 2019-03-19 12:39:46Оновлено: 2019-03-19 12:40:40

Тепло в квартирах відключать, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря складе не менше + 8 градусів. Ця норма встановлена державою.

Лікарні, школи, дитячі садки та інші соціальні заклади будуть відключатися виключно за заявками головних лікарів та директорів, які вони направлять до теплопостачальних підприємств.

«Не дивлячись на складнощі напочатку опалювального сезону, пов'язані із запуском держпідприємства «Теплоцентраль», що підпорядковується Фонду держмайна, а також невеликими відключеннями у зв'язку із ліквідацією поривів можемо стверджувати, що опалювальний сезон у Кривому Розі пройшов спокійно. У січні розпорядженням мера Юрія Вілкула створено штаб з підготовки до зими 2019-2020 рр. і Кривий Ріг першим в Україні почав готуватися вже до нового опалювального сезону», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Аналізуючи ризики, які можуть виникнути при входженні в зиму, ключовим залишається питання розрахунків населення за спожиті енергоносії. Тільки за цей опалювальний сезон заборгованість жителів зросла на 500 млн. грн. «Цифра досить катастрофічна, тому що саме від своєчасних розрахунків за спожиті енергоресурси буде залежати отримання теплопостачальними підприємствами номінацій на газ, підготовка до роботи в зимовий період технологічного обладнання, ремонт трубопроводів, закупівля нових матеріалів, виплата заробітної плати. Зазначу, що бюджетна сфера, яка фінансується з міського бюджету, промислові підприємства, не мають заборгованості перед тепловиками», - зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури міста  Іван Карий.

Важливо сказати, що відкритим залишається питання щодо діяльності держпідприємств «Теплоцентралі» в Кривому Розі, Кам'янському, Херсоні, Одесі. На жаль, на сьогодні у Мінрегіону і Кабінету Міністрів немає відповіді, яким чином запускати ці підприємства наступної зими.

19 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради