Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відзначення 66-ї річниці визволення м. Кривого Рогу від фашистських загарбників

Створено: 2010-02-19 12:39:43Оновлено:

22 лютого 1944 року сталася велика подія – після виснажливих боїв воїнами Радянської Армії було визволено наше місто.

З тих часів минуло вже 66 років та мешканці міста свято вшановують пам’ять загиблих героїв – визволителів Кривого Рогу.

19 лютого у місті проходили урочисті заходи з нагоди 66-ї річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників. Міські урочистості традиційно розпочались біля монумента «Перемога». В них взяли участь Криворізький міський голова Ю. Любоненко, визволителі нашого міста, а також: голова Дніпропетровської обласної ради Ю. Вілкул, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації В. Сергеев, архієпископ Криворізький та Нікопольський Єфрем, делегація з міста-побратима Нижнього Тагілу на чолі з заступником глави міста А. Ларіним.

( детальніше – на сторінках газети «Червоний Гірник» від 20 лютого 2010 року №28)

На сьогодні у місті Кривому Розі проживає понад 29 тис. ветеранів Великої Вітчизняної війни, у тому числі 1,8 тис. фронтовиків. Серед них – 36 визволителів нашого міста від фашистських загарбників.

Лави наших визволителів поповнив ще один ветеран війни, Коломієць Євген Антонович, який у тяжкі воєнні роки приймав участь у визволенні Кривого Рогу. Переїхав Євген Антонович до нашого міста у квітні 2009 року з Луганської області.

 З нагоди відзначення 66-ї річниці визволення міста проведені міські та районні заходи, у яких прийняли участь і визволителі міста.

19 лютого проведено зустріч міського голови Любоненка Ю.В. з визволителями Кривого Рогу, святковий обід, який відбувся у КУ “Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Дзержинського району”. Під час зустрічі Коломійцю Євгену Антоновичу вручено нагрудний знак “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня.

До речі, всі визволителі є повними кавалерами нагрудного знаку “За заслуги перед містом ”.

Також визволителі прийняли участь в урочистому мітингу та покладанні квітів біля монументу “Перемога” та урочистому вечорі у КП “Криворізький міський театр драми та музичної комедії ім. Тараса Шевченка”.

Всі визволителі міста отримали матеріальну допомогу за рахунок коштів міського бюджету.

Визволителі міста, які за станом здоров’я не змогли бути присутніми на урочистих заходах, відвідані та поздоровлені зі святом вдома, де їм вручено матеріальну допомогу, подарунки.




© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради