Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Заходи управління охорони здоров`я виконкому міської ради у період з 15.02.2010 по 19.02.2010

Створено: 2010-02-19 12:19:33Оновлено:

16.02.2010 відбулося засідання комісії управління охорони здоров’я виконкому міської ради щодо стимулювання праці керівників комунальних лікувально-профілактичних закладів, їх заступників та головних позаштатних спеціалістів, на якому колективи КЗ «Міська клінічна лікарня №2», КЗ «Дитяча поліклініка №3», КЗ «Станція швидкої медичної допомоги», КЗ «Дитяча лікарня №4» та КЗ «Стоматологічна поліклініка №7» були визначені кращими серед лікувально-профілактичних закладів міста за результатами роботи у 2009 році.

17.02.2010 відбулася міська конференція головних медичних сестер лікувально-профілактичних закладів міста усіх форм власності, на якій був заслуханий звіт про роботу міської ради молодших медичних сестер за 2009 рік. Вперше у 2009 році відмічено факт збереження кількості середнього медичного персоналу за період з 1994-2009 р.р. План підвищення кваліфікації молодших медичних сестер виконано на 100,2 %, на курсах удосконалення та спеціалізації навчено 982 особи, або 18,1% від загальної кількості молодших медичних сестер. Також було відмічено, що переможниця міського огляду – конкурсу 2009 року Лукіна Г.О. (акушерка КЗ «Міський пологовий будинок №2») приймала участь у фіналі обласного огляду-конкурсу «Краща медична сестра 2009 року» та стала лауреатом обласного конкурсу «Світоч Придніпров’я – 2009» в номінації «Краща медична сестра року».

18.02.2010 відбулося засідання спілки лікарів-педіатрів на якому було розглянуто вакцинопрофілактику у дітей. Доцент кафедри педіатрії ФПО ДДМА Литвинова Т.В. виклала актуальні питання щодо позиції ЗМІ до вакцинопрофілактики, небажання та остраху батьків до вакцинування дітей. У своїй доповіді Тетяна Валеріївна виклала основні переваги вакцино профілактики, зробила історичну довідку, яка яскраво продемонструвала перемоги, які здобула світова медицина завдяки вакцинопрофілактиці. В цей же день на засіданні спілки лікарів-хірургів були підведені підсумки роботи хірургічної служби за 2009 рік. У засіданні спілки прийняли участь співробітники кафедри хірургії ФПО ДДМА на чолі з професором Десятериком В.І. Зазначено, що за рік збільшилась кількість лікарів з вищою та І кваліфікаційними категоріями. Зросла кількість оперативних втручань, виконаних в стаціонарах міста. Продовжує зберігатися тенденція домінування ургентних оперативних втручань. За минулий рік зменшився показник післяопераційної летальності. Роботу служби визнано задовільною.

19.02.2010 відбулося засідання спілки лікарів-терапевтів за участю віце-президента Української асоціації нефрологів, професора кафедри нефрології КМА, Іванова Д.Д., професора кафедри терапії та сімейної медицини ФПО ДДМА Василенко А.М. та доцента кафедри терапії та сімейної медицини ФПО ДДМА Потабашного В.А. на тему: «Актуальні питання в кардіології». Особливу увагу було приділено лікуванню артеріальної гіпертензії у пацієнтів з хронічними захворюваннями нирок.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради