Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул привітав студентську молодь Кривого Рогу із Днем студента.

Створено: 2010-11-18 11:44:05Оновлено:

18 листопада у залі засідань виконкому Криворізької міської ради за участі міського голови Юрія Вілкула відбувся урочистий прийом присвячений Дню студента.

На прийомі були присутні заступники міського голови, голови районних у місті рад, начальники відділів, управлінь виконкому міськради, найактивніші студенти міста.

Юрій Вілкул висловив найкращі побажання присутнім у залі студентам, наголосивши що майже 48 тисяч студентської молоді своєю активністю, наполегливістю, прагненням до нових досягнень та звершень, творчим підходом до оволодіння знаннями підносять та примножують славу нашого міста.

Міський голова пригадав свій шлях від студента до ректора Криворізького технічного університету та зауважив що як найкраще розуміє студентську молодь і тому завжди буде підтримувати ініціативи та починання в усіх їх добрих справах.

Найкращим серед присутніх студентів Ю.Вілкул вручив стипендії Г.І. Гутовського, О.М. Поля, грамоти виконкому міської ради та цінні подарунки.

ДОВІДКА:

У місті мешкають близько 217 тис. молодих людей віком до 35 років, серед яких майже 48 тис. студентів, які навчаються в 32 вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації м. Кривого Рогу.

Навчальний процес забезпечують понад 2 тисячі науково-педагогічних працівників, серед яких 50% кандидати та доктори наук.

У вищих навчальних закладах міста діють 58 читальних залів на 3,2 тис. посадкових місць, 168 комп’ютерних класів, в яких понад 3000 комп’ютерів.

На базі вищих навчальних закладів функціонують більше 600 гуртків, секцій, наукових товариств, які забезпечують позаурочну зайнятість, організовують дозвілля та науково–дослідну діяльність близько 9 тис. студентів.

Для потреб іногородніх студентів у місті функціонують 22 гуртожитки на 8,4 тис. місць.

Починаючи з 1997 року кращі студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації отримують стипендії ім. Г. І. Гутовського, з 2002 року запроваджено стипендії ім. О.М.Поля для студентів вищих навчальних закладів гірничо-металургійного профілю.

Розмір іменних стипендій для навчальних закладів III-IV рівнів акредитації становить 450 грн., I-II рівнів акредитації – 300 грн., для учнів професійно-технічних навчальних закладів – 200 грн.

Такими стипендіатами є 34 студента-відмінника навчальних закладів міста.



© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради