Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Разом з Радою оборони міста продовжуємо надавати безкоштовні продуктові набори криворіжцям - у цьому році вже понад 114 тис сімей отримали допомогу

Створено: 2023-05-18 15:44:04Оновлено: 2023-05-18 15:46:45

У Кривому Розі, в рамках Програми соціальної підтримки жителів, найбільш вразливі категорії мешканців безкоштовно забезпечуються продуктовими наборами.


У 2022 році двічі таку підтримку отримали майже 150 тисяч криворізьких сімей. Цьогоріч вже понад 114 тисяч родин забезпечені проднаборами.

У місті триває третя «хвиля» видачі продуктових наборів - майже 59 тис. криворіжців будуть охоплені такою підтримкою міста.     


Їх отримають сім’ї, в яких мешкають пенсіонери, що отримують пенсійну виплату в розмірі більше ніж 2 600 грн і до 8 100 грн включно (ті, у кого пенсія до 2600 грн отримали набори в рамках другої хвилі у квітні цього року) та мешканці, які потребують невідкладної допомоги.


В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду у Тернівському районі щодо організації роботи пунктів надання допомоги та процесу видачі проднаборів з використанням багатофункціональної електронної «Картки криворіжця».


«Як і у минулому році, разом з Радою оборони міста ми продовжуємо надавати безкоштовні продуктові набори криворіжцям. Організовано для видачі 27 пунктів по всьому місту, які працюють з понеділка по суботу. Людям, які мають проблеми зі    здоров’ям, набори доставляються безпосередньо до місця їх проживання. У цьому році доставлено по домівках 5,8 тисяч наборів. Крім того, для створення зручних умов отримання продуктових наборів криворіжцям, які мешкають у віддалених мікрорайонах міста, щоразу організовуються виїзні пункти видачі. За цей період через виїзні пункти видано 2,3 тисячі проднаборів. Це дуже зручно, коли не потрібно нікуди їхати – все привезуть. Крім того, ми спростили процес видачі проднаборів. Тепер  їх можна отримати за «Карткою криворіжця» і не потрібно додаткових документів. Повторюю, ми постійно допомагаємо криворіжцям й надалі будемо робити все, щоб люди відчували підтримку», - підкреслив Юрій Вілкул.

У Тернівському районі працює 4 пункти видачі продуктових наборів, в яких відбувається видача наборів для 21 тис. криворізьких сімей. З лютого 2023 року в районі вже видано майже 17 тис. наборів.


«Станом на 17 травня по 3 «хвилі» всього по місту вже видано більш ніж 47 тис. наборів (79,8%), з них майже 7 тис. у Тернівському районі. Хочу зазначити, що з 1 березня по 17 травня 2023 року, а саме з початку видачі продуктових наборів за допомогою «Картки криворіжця», було оформлено майже 3 тис. нових карток. Люди, які не мали картки, тепер зможуть скористатися нею в подальшому – це дуже зручно», - сказала Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

18 травня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради