Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім`ї

Створено: 2020-05-18 16:51:07Оновлено: 2020-05-18 16:54:14

Згідно з рішенням Криворізької міської ради від 20.12.2017 року №2304, в місті створений Комунальний заклад «Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї «З надією в майбутнє» Криворізької міської ради», який є найбільшим в Україні притулком для жінок, які постраждали від домашнього насильства та розрахований на одночасне перебування 30 осіб.

Кризовий центр утримується за кошти міського бюджету. Притулок був відремонтований, оснащений за міжнародними стандартами і забезпечений кваліфікованими фахівцями спільними зусиллями Криворізької міської ради, Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Центр також облаштований спеціальними кімнатами (спальні, санітарні, кухня) для осіб з інвалідністю.

Допомога жінкам та жінкам з дітьми, які постраждали від домашнього насильства надається цілодобово. У 2019 році за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на території комунального закладу був облаштований дитячий майданчик, для дозвілля та занять з дітьми різного віку. У 2020 році за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі Народонаселення (UNFPA) та Благодійного Фонду «Українська фундація здоров’я»  на території Центру встановлена альтанка для роботи з жінками на свіжому повітрі.

Містом створюються всі необхідні умови для безпечного перебування постраждалих жінок які зазнали домашнього насильства  у Центрі та  надання їм вичерпної допомоги.

 

 

18 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради