Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Через відключення електроенергії вже півроку не працює одна із кращих у Кривому Розі водолікарень

Створено: 2014-04-18 17:57:31Оновлено: 2014-04-24 15:13:38

Через відключення електроенергії вже півроку не працює одна із кращих у Кривому Розі водолікарень

У Кривому Розі діє 3 водолікарні. Одна із найкращих знаходиться у Жовтневому районі по вулиці Невській,11. Сюди приїздять мешканці практично з усього міста. З 2012 року заклад став структурним підрозділом міської лікарні №16. На базі фізіотерапевтичного відділення пацієнти проходять лікувальні курси захворювань опорно-рухової, судинної, нервової систем. Для цього тут створені максимально-комфортні умови: працює фізіотерапевтична апаратура (85 одиниць), встановлені ванни для прийому різноманітних водних процедур (сіроводневі, душ Шарко, підводний душ-масаж, вихрові ванни та ін.). У комплексі вони застосовуються для інтенсивної реабілітації травмованих хворих та пацієнтів після інсульту.

«До 2012 року фізіотерапевтичне відділення перебувало у підпорядкуванні міської лікарні №6, - розповідає головний лікар лікарні №16 Ігор Криштопа, - у 2012 році після об’єднання лікарень №6 та №16 відділення стало структурним підрозділом 16-ої лікарні. Заклад передали на баланс області. З того часу і розпочалися проблеми. На рахунку лікарні є кошти, які можна було б спрямувати на погашення боргу, однак, на сьогодні Держказначейство не пропускає відповідні платежі. Борг на електроенергію зростав і сьогодні він становить 160 тисяч гривень. Півроку тому нам відключили світло».

Ігор Криштопа говорить, що неодноразові звернення до керівництва «Дніпрообленерго» щодо перегляду рішення про відключення світла результату не мали. «Ситуація складна. Ми, звичайно, намагаємося підтримати заклад у нормальному стані, однак, якщо і далі лікувальні кабінети, обладнання не будуть працювати це призведе до занепаду, вони втрачатимуть своє функціональне призначення. Коли відділення знаходилося на міському балансі, ми знаходили цілковите розуміння та підтримку міської влади. Проблеми, які виникали, вирішувалися за лічені дні. Адже всі добре розуміли значення водолікарні у системі охорони здоров’я і спільно працювали над основним завданням – надання нашим мешканців якісної, висококваліфікованої допомоги».

В Україні є 3 джерела штучного радону і один з них функціонує на базі цієї водолікарні. Штучний радон є ефективним під час лікування захворювань шкіри, покращення роботи серцево-судинної системи, хвороб кровообігу, тощо. У відділенні використовується 14 різнопланових лікувальних методів. Проте, на сьогодні із цієї кількості пацієнти можуть пройти хіба що 3-4 види терапії.

 

 Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 

(056)440-04-32, [email protected]

18 квітня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради