Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На захист криворіжців: пропозицію мера Юрія Вілкула про виділення 50 млн грн на обладнання та медикаменти для боротьби з коронавірусом підтримали депутати міськради

Створено: 2020-03-18 12:14:57Оновлено: 2020-03-18 12:16:25

18 березня міський голова Юрій Вілкул скликав позачергову сесію міської ради. На черзі денній вкрай важливе питання для всіх криворіжців - виділення коштів на придбання медобладнання та необхідних засобів захисту.

Мер підкреслив: «Кожен з нас повністю усвідомлює серйозність ситуації та ту загрозу, що несе в собі коронавірус. Завдання міської влади – максимально захистити мешканців міста. Ми одні з перших в Україні створили штаб з боротьби з коронавірусом. Задля безпеки людей уведені жорсткі правила, комплекс заходів, спрямованих на недопущення поширення вірусу у нашому місті.

Безумовно, питання номер один – готовність до надання медичної допомоги. Кабінет Міністрів виділив на боротьбу з коронавірусом в Україні поки всього 100 мільйонів гривень. Скільки обладнання, захисних засобів і ліків дійде до нас – ми не знаємо. Я прийняв рішення і вдячний депутатам за те, що його підтримали – в міському бюджеті ми додатково виділили 50 мільйонів гривень в резервний фонд для оперативного придбання апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів, масок, респіраторів, тестів на коронавірус, захисних костюмів та інше».

Присутні в залі 51  депутат майже одноголосно  підтримали рішення.

Незважаючи на те, що на території Кривого Рогу поки не зафіксовано жодного випадку захворювання короновірусною інфекцією, ще 3 березня розпорядженням міського голови у Кривому Розі був створений оперативний штаб по ліквідації наслідків і протидії поширенню коронавірусу Covid-19, щоб мінімізувати можливість масового поширення коронавірусу в місті.

Були розроблені належні заходи, посилено контроль за їх виконанням на залізничних вокзалах, аеропорті, автовокзалі та станціях. У міських комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях Кривого Рогу салони обробляють концентрованим розчином засобу "Біохлор", дезінфікують поручні, вікна, двері, сидіння.

На базі інфекційної лікарні створений опорний пункт для надання допомоги зі спеціальними боксами. Комунальним підприємством «Фармація» організований випуск дезінфікуючих засобів, з якими дефіцит в Україні і всі вони передаються в лікарні, дитячі садочки, міський транспорт, комунальні підприємства.

 

18 березня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради