Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Заслужене визнання і внесок у зміцнення авторитету Кривого Рогу та України - Юрій Вілкул обраний академіком Євразійської Академії гірничих наук

Створено: 2021-02-18 14:35:28Оновлено: 2021-02-18 14:37:05

Юрій Вілкул на сьогодні став першим і єдиним науковим діячем в Україні, який отримав це високе звання.

Мер Костянтин Павлов привітав нині депутата міськради, лідера фракції «Блок Вілкула», голови бюджетної комісії  Юрія Вілкула з присвоєнням високого звання.

«Я знаю, скільки Юрій Григорович вклав сил у розвиток вітчизняної і світової науки, розвитку вищої освіти в нашому рідному місті. Коли він був ректором університету, то під його керівництвом були підготовлені тисячі висококваліфікованих фахівців. Коли він працював на посаді мера, то зумів домогтися, щоб університет отримав статус Національного. А його чимало наукових праць не тільки отримали міжнародне визнання, а й приносять реальну користь, в тому числі, з більш безпечного для екології ведення робіт на підприємствах гірничо-металургійного комплексу. Це - заслужене визнання і внесок у зміцнення авторитету Кривого Рогу та України в цілому », - підкреслив Костянтин Павлов.

Євразійська Академія Гірничих Наук об'єднує провідних вчених і фахівців країн Європи і Азії в галузі гірничої справи, геології, розробки техніки і технології видобутку та переробки корисних копалин, проєктування, будівництва та експлуатації гірничодобувних підприємств, гірничої екології, гірничого права, економіки та управління.

Юрій Григорович Вілкул - доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Є автором і співавтором близько 420 наукових робіт і 17 монографій. Має 96 авторських свідоцтв і патентів на винаходи. Член організаційного комітету Всесвітнього гірничого конгресу, Президент Академії гірничих наук України, член міжнародної асоціації гірничих професорів. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки за створення ресурсозберігаючих вибухових технологій при розробці родовищ корисних копалин. Нагороджений медаллю ЮНЕСКО «За досягнення в науці» за особистий внесок в науку.

18 лютого 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради