Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ПІДСТАВІ РІШЕННЯ СУДУ

Створено: 2018-12-17 15:58:10Оновлено: 2018-12-17 15:59:40

Відповідно до законодавства, право власності на нерухомість виникає з моменту його державної реєстрації. Навіть якщо право власності на будинок чи квартиру виникає на підставі рішення суду, власник має зареєструвати своє право в Державному реєстрі прав.

Для цього можна звернутись до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділів, нотаріуса чи інших акредитованих суб’єктів та надати:

1)  паспорт або інший документ, що посвідчує особу (пред’являється при поданні заяви);

2)  квитанцію про сплату адміністративного збору;

3) рішення суду про визнання права власності, що набрало законної сили;

4)  технічний паспорт на об’єкт нерухомості – у разі якщо в рішенні суду не зазначені технічні характеристики (загальна та житлова площа, складові частини із зазначенням літер, тощо).

Важливою умовою реєстрації права власності на нерухомість на підставі рішення суду є набрання рішенням законної сили. Державний реєстратор, при розгляді документів, буде перевіряти наявність відмітки про набрання законної сили в наданому рішенні (суд проставляє її в кінці тексу рішення), а також наявність інформації про подане рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень. У випадку відсутності в зазначеному реєстрі електронної копії рішення суду – державний реєстратор надішле запит про відповідне рішення до суду, що його приймав.

Тому рекомендуємо заявникам перед тим, як звертатись для реєстрації права власності, перевірити відомості Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/, щодо наявності в ньому достовірної інформації про рішення суду.

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

  • Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;    e-mail: [email protected].
  • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

17 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради