Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Квітковий годинник, зведений у Кривому Розі, потрапив до Книги рекордів

Створено: 2011-10-17 09:08:00Оновлено:

14 жовтня у Кривому Розі відбулося нагородження відзнакою Національного проекту «Книга рекордів України» Криворізької міської ради та ПАТ «Інгулецький гірничозбагачувальний комбінат» у складі гірничозбагачувального дивізіону Групи Метинвест з нагоди встановлення рекорду України - найбільшого квіткового годинника, який було відкрито у Кривому Розі 22 серпня 2011 до 20-ї річниці незалежності України.

Під час заходу представник Книги рекордів Ігор Підчибій відзначив, що Кривий Ріг традиційно славиться своїми промисловими гігантами, виробничими досягненнями, проте в цьому році в місті започатковується ще одна традиція: Кривий Ріг стає відомий усій країні ще й своїм благоустроєм, озелененням,унікальними об’єктами архітектури.

Міський голова подякував представникам зазначеного проекту за визнання криворізького квіткового годинника унікальним та відзначив: «Головна мета, яку ми ставили і ставимо перед собою, реалізуючи масштабні проекти, - це зробити все можливе, щоб життя криворіжців стало максимально комфортним і затишним.

Лише за цей рік нами відкритий найбільший в Україні комплекс світломузичних фонтанів. Відновлена історична справедливість – зведений пам'ятник легендарному засновникові міста козаку Рогу. Найближчими днями буде закінчений капітальний ремонт приміщення нашого головного міського театру.

Продовжується комплексний благоустрій вулиць і мікрорайонів. Вулицю Мусоргського вже зараз навіть столичні гості називають «маленькою Європою». Сьогодні відбудеться відкриття ще одного об'єкту, який після проведеної комплексної реконструкції гідний такої ж назви – проспекту Південний.

Я думаю, у наших гостей буде ще багато приводів, щоб відвідати наше місто. Торік я говорив про те, що Кривий Ріг повинен стати одним з найкрасивіших та комфортніших міст України. Сьогодні ми бачимо вже практичне втілення цього
».

Юрій Григорович Вілкул також висловив подяку за допомогу та підтримку керівникам області, представникам бізнесу Кривого Рогу, які роблять значний внесок у розвиток міста.

ДОВІДКА:

Криворізький квітковий годинник - споруда незвичайної архітектури і краси з діаметром циферблату 22 метри та довжиною хвилинної стрілки -12 метрів. Це найбільший квитковий годинник в світі. Циферблат годинника представляє собою бетонне коло, яке складається з 12 секторів висаджених 22 тис. квітів шести видів. Хід стрілки забезпечує часовий механізм, розташований під спорудою.

У денний час кожна година супроводжуватиметься мелодійним дзвоном, а вночі годинник підсвічуватиметься.


(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради