Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: Ми цінуємо працю медиків і місто завжди буде їх підтримувати та допомагати розвивати медицину

Створено: 2021-06-17 14:46:04Оновлено: 2021-06-17 14:48:21

Міський голова Костянтин Павлов привітав медичних працівників  Кривого Рогу  із професійним святом.

 Доступність та зручність надання медичних послуг,  комфортні умови  для   лікарів та   пацієнтів -  над цим послідовно та системно  працює керівництво міста, - підкреслив мер.

Завдяки проведеній комплексній роботі у Кривому Розі вже реалізовано низку  важливих медичних проєктів: у рамках муніципальної програми «Стоп–інфаркт» відкрито  сучасний кардіологічний  центр  із двома ангіографічними відділеннями у  дев’ятій лікарні, після передачі лікарень з обласного підпорядкування місту  відремонтовано  10, 11 лікарні,  лабораторія у «шістнадцятці», у багатопрофільній  лікарні №2  запрацювало сучасне відділення  блоку амбулаторного гемодіалізу, відкрито ще одне ангіографічне відділення.  У місті створена та функціонує потужна мережа амбулаторій практики сімейної медицини, їх  наразі 50. Коштом міського бюджету всі вони оснащені  необхідним обладнанням, меблями,  працюють аптечні пункти, є автомобілі для відвідування на  дому.

Топ–проєкти 2021: капітальний ремонт інфекційної лікарні з облаштуванням сучасної клініко-діагностичної лабораторії, що здатна робити за добу близько 100 ПЛР-досліджень на коронавірус; ремонт у міськлікарні №3, часткова реконструкція у «тисячці» та відкриття амбулаторії в Тернівському районі по вулиці Сірка.  

На зустрічі із медпрацівниками  мер Костянтин Павлов зазначив: «Ми всі  розуміємо, що наші медзаклади необхідно  модернізувати,  встановлювати нове обладнання і ми це поступово робимо. Третій  рік  галузь охорони  здоров’я працює  в умовах реформування. Є питання і їх потрібно ще вирішувати і місто не залишається осторонь проблем медиків.  Наша позиція -  зробити все від нас залежне, щоб максимально зберегти  медзаклади та медичний персонал.  Я щиро дякую за вашу працю , коли рік тому  ми зіштовхнулися із загрозою коронавірусу.  Ви  знаходитеся на передовій у боротьбі з пандемією  і хочу запевнити - місто вас підтримувало й надалі буде  допомагати».      

З 1 квітня 2020 року - початку другого етапу медичної реформи - всі лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання та мають фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України. Однак, коштів, що виділяються Службою на зарплату медпрацівникам, не завжди вистачає. У цій  ситуації на захист медиків стає місто. Лише у 2020 році  на заробітну плату  криворізьким  лікарям з міського бюджету  виділено 67 млн грн. А лише з початку 2021 року   -  вже близько 10   млн грн.

«Ми вдячні місту за всебічну турботу і підтримку медицини. Адже у розпал коронавірусної пандемії  ми були забезпечені засобами індивідуального захисту згідно всіх вимог. У нас працюють висококваліфіковані і грамотні фахівці, які дуже відповідально ставляться до роботи і з душею виконують свої обов'язки. Хотілося б напередодні Дня медичного працівника привітати всіх колег, побажати здоров'я, благополуччя і успіхів в наших нелегких трудових буднях. Медики в повній мірі заслуговують на вдячність мешканців нашого міста за повсякденну працю, за доброзичливість, тактовність та милосердя», - підкреслила Анастасія Кузнецова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5»

17 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради