Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ПРИХИСТОК»: ДОПОМАГАЄМО ЛЮДЯМ, ПРАВИЛЬНО ОФОРМЛЮЄМО ДОКУМЕТИ, ОТРИМУЄМО КОМПЕНСАЦІЮ

Створено: 2023-04-17 14:03:38Оновлено: 2023-04-17 14:08:10

П.1 вивчаємо законодавчу базу, обираємо заяву правильно

Через обстріли українських міст і сіл, тимчасову окупацію тисячі людей евакуюються до більш безпечних регіонів. Частина із них не має, де перечекати складні часи.

Більше 70 тисяч осіб з різних областей України зареєструвалися в пунктах прийому прибуваючого населення Кривого Рогу (вул. Криворіжсталі, 52, пр-т. Південний, 1).

Частина з них знайшла прихисток в організованих містом місцях компактного проживання, частина оселилася у родичів, частина має змогу винаймати житло.

Майже рік в Україні працює програма «Прихисток», яка передбачає виплату компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Більше 2,5 тисяч заяв щомісяця подають криворіжці, які надали своє житло людям, які його потребують, на отримання цієї допомоги.

І майже 10% заяв отримують відмову.

Розберемося з поширеними випадками причин відмови.

Одна із поширених помилок – це форма заяви, яка не відповідає Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 зі змінами.

Навмисно не розміщуємо тут форму заяву, адже законодавство змінюється, форма заяви вже зазнавала змін, а отже, якщо ви подаєте заяву онлайн, поцікавтеся, чи не змінилася форма заяви.

Шукайте її тільки на офіційному сайті Верховної Ради України: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/333-2022-%D0%BF#Text

І ще один законодавчий акт, на який теж слід звертати увагу. Зміни до нього вносяться майже щомісяця, і він також впливає на право отримання компенсації. А саме: НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ від 22.12.2022  №309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією»  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#Text .

ДЯКУЄМО ЗА ЛЮДЯНІСТЬ!

17 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради