Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міжнародна співпраця між Кривим Рогом та Любліном (Республіка Польща) перейшла в нову фазу

Створено: 2018-07-16 16:27:39Оновлено: 2018-07-16 16:36:58

"Упродовж 02-06 липня 2018 року в м. Дніпрі тривав семінар «Управління місцевим розвитком», який проходив у рамках українсько-польського проекту «Професійні кадри в місцевому самоврядуванні» за участю польських експертів на чолі з Кшиштофом Лонткою, директором управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін.

У навчаннях з формування компетентних команд публічної адміністрації в сфері підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні взяли участь представники 7 обласних центрів України – Харків, Дніпро, Суми, Івано-Франківськ, Вінниця, Луцьк, Рівне та міста Кривого Рогу.

Були проведені майстер-класи щодо стратегічного планування за методом RADAR, брендування міст та акредитований семінар з проектного менеджменту по методології PRINCE 2 на рівні FOUNDATION.

Під час воркшопу RADAR (2-3 липня) директор управління неінвестиційних проектів адміністрації міста Люблін Кшиштоф Лонтка продемонстрував головні фактори розвитку міст на основі стратегічного, секторного, проектного і партиципаційного управління. Були діагностовані головні проблеми стратегічного та секторного управління кожного з міст у сферах, пов’язаних з впровадженням реформи самоврядування,  перспектив залучення зовнішніх джерел фінансування. Майстер-класи RADAR стали базою до опрацювання спільних інструментів залучення жителів до стратегічного управління, програм і проектів, а також інструментів управління, що збільшують його прозорість.

Починаючи з третього дня навчання, учасники були поділені на групи, в яких опрацьовувалися навички за напрямками: «Управління розвитком міста», «Брендінг територій» та акредитований семінар з методології PRINCE2. Практична частина тренінгів охоплювала виконання вправ, аналіз ситуацій, модеровані дискусії, обмін досвідом серед учасників.

Учасники груп за напрямками: «Управління розвитком міста», «Брендінг територій» створювали концепції брендованих проектів, презентували та обговорювали свої результати.

Форма та зміст виступу за темою «Брендінг міст» польського експерта  Агнешкі Вєхнік, керівника відділу з питань маркетингу м. Люблін, мали виключно прикладний характер і розкрили різноманітні аспекти формування та впровадження бренда Люблін – «Місто, що надихає!».

 Нам також пощастило презентувати містам-партнерам даного проекту свій (криворізький) досвід брендінгу, так як за твердженням багатьох експертів, наша стратегія брендінгу – одна з найуспішніших в Україні, - наголосила начальник управління економіки виконкому Криворізької міської ради Підпалько Тетяна.

Семінар з проектного менеджменту по методології PRINCE 2 проводився англійською мовою. Навчання було завершено іспитом і отриманням учасниками відповідних сертифікатів. Пишаємося, що наші колеги: Павлушенко Оксана, Садовський Олександр першими серед службовців органів місцевого самоврядування м. Кривого Рогу успішно склали іспит та отримали сертифікати міжнародного зразка.

Підсумок тижня навчання – сприяння культурному співробітництву та міжкультурному діалогові між Україною та Європейським Союзом за рахунок проектів, що розширюють міжнародну мобільність та економічну співпрацю, а також можливість отримання грантів від Європейського Союзу під інфраструктурні та неінфраструктурні проекти."

 

 

 

 

16 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради