Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У серпні на головній магістралі Тернівського району Кривого Рогу буде встановлено нове зовнішнє освітлення

Створено: 2018-07-16 14:48:56Оновлено: 2018-07-16 15:02:35

Мер Юрій Вілкул провів виїзну нараду та проконтролював початок робіт з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення по вулиці А. Солом’яного, де буде змонтовано майже 6 км електропровода та встановлено 299 світильників.

 Нова електролінія з’явиться на вулиці, де зараз на одному боці немає освітлення через крадіжку більше 3 км кабелю. На жаль, на даний момент не встановлені особистості, які скоїли крадіжку і завдали шкоди громаді міста, як матеріальної (вартість вирізаного кабелю - 45 тис. грн), так і в плані безпеки руху.

На сьогодні завершені проектно-кошторисні роботи і розпочато монтаж. Вже встановлено 40 світлодіодних світильників.

«Ми продовжуємо велику роботу щодо забезпечення Кривого Рогу якісним освітленням. Адже це - безпека пересування людей і транспорту на дорогах. Дуже ускладнюють цей процес крадіжки кабельно-провідникової продукції в усіх районах міста. Ми змушені знаходити додаткові кошти і сили на ремонти й відновлення пошкоджень. Незважаючи на це, ми будемо створювати всі умови для комфорту і пішоходів, і водіїв, розширюючи нову систему міського освітлення», - зазначив у ході робочої наради міський голова Юрій Вілкул.

Нова лінія освітлення - експериментальна для Кривого Рогу. Тут буде застосована система «Розумне світло», яка дозволить керувати дистанційно рівнем й яскравістю вуличного освітлення.

«З 299 світлодіодних світильників на цій вулиці 250, що призначені для освітлення безпосередньо проїжджої частини, будуть з функцією регулювання. Кожен з них можна буде  індивідуально притушити або навпаки, тим самим при необхідності поліпшити освітлення доріг та пішохідних переходів, а при сутінках - зменшити, що дозволить ефективніше використовувати електроенергію. Також, за завданням мера, ми додатково підсвітимо 8 пішохідних переходів і продумаємо систему моніторингу напруги в мережі, щоб оперативно реагувати на перепади, які, будуть, можливо, сигналізувати про крадіжки», - сказав директор ТОВ «Криворіжелектромонтаж» Владислав Кулемін.

Найближчим часом також розпочнуться роботи з монтажу сучасного вуличного освітлення в Довгинцівському районі від вул.Привітної до вул.Щукіна.

У цьому році в Кривому Розі на 28 об'єктах буде реконструйовано або побудовано нове зовнішнє освітлення. Буде відновлено понад 16 кілометрів ліній зовнішнього освітлення в житлових мікрорайонах, які з моменту забудови взагалі не мали освітлення.

 

Довідково:

З 2015 року в місті реалізується програма мера Юрія Вілкула з ремонту і модернізації зовнішнього освітлення та зон відпочинку криворіжців. Кривий Ріг перший в Україні перейшов на використання лед-освітлення парків та скверів міста, що дає зниження споживання електрики в 3 рази. Це особливо актуально враховуючи підняття урядом тарифів на світло.

У 2017 році в Кривому Розі було замінено понад 18,5 тисяч ламп, 2 473 світильників, в тому числі, у приватному секторі  - 1 398 світильників. Капітально відремонтовано мережі зовнішнього освітлення в парках «Рудановский», «Північний», скверах «Суха Балка», по вулиці Січеславській, бульварі М. Василевського, біля кінотеатру «Космос», і на вулиці Ватутіна за пам'ятником ім. Б.Хмельницького. Там замінили 578 паркових опор, встановили 656 світлодіодних світильників.

Крім того, побудовані мережі зовнішнього освітлення від житлового будинку №1 до будинку №78 по вулиці Шухова і пішохідної доріжки по вулиці Лісового від дитячого садка №77 до школи №130. Тут встановили 29 опор і 56 світильників.

 

 

 

16 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради