Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ДИТИНИ, БАТЬКИ ЯКОЇ Є ГРОМАДЯНАМИ ІНШОЇ КРАЇНИ?

Створено: 2022-06-16 12:53:43Оновлено: 2022-06-16 12:55:45

В період воєнного стану, який діє по всій території України, відповідно до статтей 12, 13 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» адміністративні послуги щодо декларування, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання не надаються.

Але ми всі з нетерпінням очікуємо на нашу перемогу, а разом з нею і відновлення вказаних послуг. Це питання є найбільш актуальним для батьків новонароджених малюків. А щоб на фронті «прописки» було не так гаряче, не зволікаємо, а вже зараз подбаємо про перелік документів, необхідних для реєстрації місця проживання дитини, зокрема, якщо її батьки або хоча б один з них, є громадянином іншої країни.

Отже, для першої реєстрації дитини віком до 14 років,  в свідоцтві про народження якої зазначено, що її батьки або один з них є іноземцем або особою без громадянства обов’язковою є довідка про реєстрацію особи громадянином України! Для її одержання необхідно звернутися до відповідного територіального органу або підрозділу ДМС із письмовою заявою.

Зазначена довідка подається одним із батьків дитини, додатково до наступного переліку документів:

заяви про реєстрацію дитини;

паспортного документа або довідки про звернення за захистом в Україні, або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними;

свідоцтва про народження;

документа, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, якщо законними представниками дитини є її батьки чи один із батьків;

документа, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Слід пам’ятати, що у разі реєстрації батьків дитини за різними адресами, згода іншого з законних представників дитини на реєстрацію місця проживання є обов’язковою!

Нагадуємо, офіси «прописки» розташовані за адресами:

Тернівський район: вул. Короленка, 1А, каб. 127;

Покровський район: вул. Шурупова, 2, каб. 114, 115, 116, 117;

Саксаганський район: вул. Володимира Великого, 32, каб. 112;

Довгинцівський район: вул. Дніпровське шосе, 14;

Центрально-Міський район: вул. Староярмаркова, 44;

Металургійний район: вул. Галатова, 2;

Інгулецький район: просп. Південний, 1; вул.  Гірників, 19.

Для отримання консультацій, телефонуйте на «Гарячу» лінію Центру «Віза» («Центр Дії»)  0-800-500-459 або до Контакт-Центру (15-20 – зв’язок «Київстар», (056)499-15-20 – усі оператори).

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

16 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради