Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Земельний офіс Центру «Віза» інформує

Створено: 2021-04-16 14:24:31Оновлено: 2021-04-16 14:30:49

Найзапитуванішими для замовників послуг Центру «Віза» залишаються послуги у сфері землекористування. Про це свідчить статистика - тільки з початку поточного року понад 4 тис. звернень до Центру «Віза» - із земельних питань. Переважна більшість з них стосуються питань приватизації, оформлення  в оренду та постійне користування, поновлення договорів оренди земельних ділянок (33%); майже чверть звернень - процедури Державного земельного кадастру (ДЗК); 27% становлять звернення з реєстрації права власності та інших речових прав на земельні ділянки; 17% замовників звернулись за отриманням витягів з ДЗК.

 

Динаміка звернень замовників послуг з питань землекористування:

Функціонування Земельного офісу ЦНАПу «Віза» дозволило зосередити всі земельні питання в одному місці, де можливо за одним візитом отримати і консультацію фахівців департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин, одразу подати документи на обрану послугу адміністратору, а у разі, якщо пакет документів виявився неповним - замовити необхідні довідки з ДЗК, чи отримати витяг з реєстру у адміністратора, не витрачаючи зайвого часу, одразу при зверненні.

Серед проблемних  питань  для замовників послуг залишаються оформлення землекористування під тимчасовими спорудами, приватизація земельних ділянок під незавершеним будівництвом, уточнення переліку та форми документів по окремим процедурам з причин відсутності на сьогодні чіткого алгоритму дій на законодавчому рівні.

Додатково зазначимо, що на сьогодні отримання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу про земельну ділянку стало доступнішим. Якщо раніше дана послуга надавалась лише у головному офісі Центру на площі Молодіжній 1, то тепер заявники зможуть звернутися до найближчого офісу Центру «Віза» за адресами:

Тернівський район – вул. Короленка, буд. 1А,  каб.129;

Покровський район – вул. Шурупова, буд. 2,  каб. 12;

Саксаганський район –  вул. Володимира Великого буд. 32, каб. 122;

Довгинцівський район – вул. Дніпровське шосе, буд. 11,  каб. 102;

Центрально-Міський район – вул. Староярмаркова, буд. 44;

Інгулецький район – пр. Південний, буд. 1  та  вул. Гірників, буд. 19.

Також, дану послугу можливо замовити онлайн за допомогою Публічної кадастрової карти https://map.land.gov.ua/.

Із повним переліком необхідних документів для замовлення послуг у сфері землекористування, способом та порядком їх подання, строками, переліком підстав для відмови у наданні послуги, можна ознайомитися у відповідних інформаційних картках та на веб-порталі Центру «Віза» https://viza.kr.gov.ua.

Ми  постійно удосконалюємося та прагнемо бути кращими для наших замовників послуг

 

 

Ми працюємо для Вас!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

16 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради