Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг стає більш освітленим та комфортним для проживання

Створено: 2013-04-16 16:31:11Оновлено:

У 2013-му на криворізьких вулицях буде замінено рекордну кількість джерел зовнішнього освітлення - понад 24 тисячі. Це майже 50% від загального їх обсягу. Для порівняння: у минулі роки оновлювали в середньому не більше 10 тисяч світильників.

Заходи, передбачені програмою з реконструкції зовнішнього освітлення міста тривають за щільним графіком й мешканці всіх районів поступово відчують результат цієї роботи. Вже оновлено освітлення окремих вулиць Дзержинського району, до Дня міста планується завершити роботи по освітленню селища Ілліча. Програмою на цей рік передбачено капітальний ремонт зовнішнього освітлення на ділянці шляху від Дніпропетровського шосе до вулиці Бикова, виїзду з Кривого Рогу у Запорізькому напрямку.

Особлива увага приділяється приватному сектору. Тут буде встановлено 2 тисячі 600 світильників. Придбання світильників та їх установка проводиться за бюджетні кошти, а виготовляє їх Криворізьке підприємство УТОС. Це енергозаощаджуючі лампи (потужністю 50 Ватт) й планується, що за 5-6 років весь приватний сектор міста перейде саме на такі джерела зовнішнього освітлення. Безпосередньою технічною роботою з реконструкції освітлення займається підприємство «Криворіжелектромонтаж».

Доречі, мешканці міста, будинкові комітети, ОСББ можуть замовити будь-які світильники на підприємстві УТОС самостійно. Тим самим підтримати людей з обмеженими фізичними можливостями й прискорити реалізацію міської програми з реконструкції зовнішнього освітлення. Цією програмою передбачено встановлення придбаних світильників на прибудинкових територіях чи у приватному секторі безкоштовно, працівниками «Криворіжелектромонтаж».

(0564)440-04-32, [email protected]
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради