Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Сталевим напівмарафоном, велопробігом та козацькими піснями відзначили Покрову в Кривому Розі

Створено: 2019-10-15 14:29:46Оновлено: 2019-10-15 14:34:22

14 жовтня в День Українського козацтва Кривий Ріг перетворився на  жваве спортивно-пісенне місто. Зранку у Парку Героїв стартували велопробіг, другий напівмарафон «Сталевий забіг» та третій Всеукраїнський фестиваль козацької пісні. Також, місто приймало делегацію Асоціації Європейських столиць і міст спорту та презентувало свою спортивну інфраструктуру.

З Днем Покрова Пресвятої Богородиці, Днем захисника України та з Днем українського козацтва гостей міста, спортсменів, творчі колективи з головного майданчику привітав міський голова Юрій Вілкул.

«Мені дуже приємно, що Кривий Ріг сьогодні об’єднав справжніх нащадків Мамая - сильних духом, міцних, спритних, талановитих та співучих! Я радий вітати всіх гостей нашого козацького краю на гостинній криворізькій землі. Впевнений, що свято спорту та творчості подарує усім гарний настрій, заряд бадьорості та нових друзів!»,- сказав Юрій Вілкул.

На головному фестивальному майданчику свята виступило 45 творчих колективів з Київської,  Дніпропетровської, Миколаївської, Кіровоградської областей - це майже 500 учасників. Козацькі пісні лунали у виконанні вокальних та хорових колективів.

В програмі свята різновікові творчі колективи виконували автентичні українські пісні козацької доби, а майстри образотворчого та декоративно-ужиткового   мистецтва проводили виставки, майстер-класи Петриківського розпису і гончарства.  У семи козацьких куренях від кожного району міста, частували стравами козацької кухні та розважали гостей козацькими забавами. 

Щороку до фестивалю долучаються нові талановиті учасники, котрі не тільки  беруть участь, а й щиро діляться своїм досвідом. Цього року вперше у фестивалі  взяв участь народний артист України, голова «Національної спілки кобзарів України», співак-бандурист Володимир Єсипок,  

«Не дивно, що козацькі пісні Дніпропетровщини включили до Списку всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, бо дух козацтва відчувається у Кривому Розі всюди. Завдяки такому фестивалю зберігається, відроджується та популяризується історично-культурний пласт козацького пісенного мистецтва. Мені приємно, що шанувальники і насамперед виконавці легендарних козацьких пісень зібрались сьогодні разом на Криворіжжі»,- сказав Володимир Єсипок.

«Завітали на свято всією родиною, з друзями, гарно все організовано, ми й повболівали за учасників перегонів,  й пісні поспівали, й скуштували смаколиків -  дуже задоволенні. Такі заходи об’єднують й дають нам відчуття причетності до великої дружньої криворізької родини», - поділилася враженнями Ірина Заболотня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 жовтня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради