Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Місто залучає додаткові ресурси задля підвищення комфорту у будинках криворіжців - мер Юрій Вілкул підписав меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності

Створено: 2020-09-15 15:23:54Оновлено: 2020-09-15 15:25:19

15 вересня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул та директор державного «Фонду енергоефективності» Юлія Головатюк-Унгуряну підписали меморандум про співпрацю у сфері впровадження енергозаощадних технологій для  ОСББ (Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) та ЖБК (житлово-будівельні кооперативи).    

У Кривому Розі працюють   програми з підтримки ОСББ та ЖБК, зокрема, «Теплий дім», «Теплі кредити», «Мій дім – ОСББ».  Лише у 2020 році  у міському бюджеті на впровадження енергоефективних заходів  передбачено 45 млн грн. Мешканці, з допомогою міста, мають можливість зробити свої будинки більш комфортними та затишними:    виконуються ремонти та ізоляція внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, встановлюють  індивідуальні теплові пункти, замінюють  вікна і двері у місцях  загального  користування, проводиться модернізація систем електропостачання із заміною електрощитових і внутрішньої електропроводки, ремонти покрівель з утепленням тощо.

«Підписання меморандуму з державним Фондом енергоефективності для нас є продовженням серйозної  комплексної роботи з впровадження енергоефективних технологій, покращення умов проживання мешканців ОСББ та ЖБК. Адже, у підсумку люди отримають суттєву економію споживання енергоресурсів та економію витрат на комунальні послуги. Співпраця з Фондом енергоефективності відкриє нові можливості для наших мешканців у реалізації масштабних та комплексних проєктів з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

Директор ДУ «Фонд енергоефективності» Юлія Головатюк-Унгуряну сказала: «Ми вдячні   за вашу готовність  працювати з Фондом та адаптуватися в державну програму з енергоефективності «Енергодім». І дуже приємно, що у Кривому Розі  вже є «перша ластівка» проєкту  - будинок по вулиці Святогеоргіївській. Ми хочемо отримати задоволених мешканців –співвласників ОСББ, які зменшать витрати на енергоносії і, відповідно, у їхніх будинках стане комфортніше, тепліше та зручніше».

Житловий фонд міста нараховує  5230 багатоквартирних будинків з яких 823 – це будинки об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельні кооперативи. У рамках муніципальних програм з підтримки ОСББ у Кривому Розі вже відремонтовано понад 165 будинків. На таку підтримку ОСББ криворіжцям було виділено з міського бюджету понад 66 млн грн.

15 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради