Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Створення умов для `особливих` учнів: мер Юрій Вілкул поставив завдання, щоб у школах були передбачені зручності для дітей з обмеженими можливостями

Створено: 2019-07-15 11:51:46Оновлено: 2019-07-15 11:54:09

До нового навчального року у Кривому Розі виконають капітальний та поточний ремонт у 129 загальноосвітніх закладах.   Планують встановити 969 енергозберігаючих вікон. Буде побудовано 5 індивідуальних теплових пунктів.

На виїзній робочій нараді з підготовки навчальних закладів до 1 вересня, мер Юрій Вілкул доручив міському департаменту та районним відділам освіти відповідально підійти до питання створення умов для діток з особливими потребами. «Ми проаналізували, що з кожним роком зростає кількість школярів з інклюзивною формою навчання. Ми повинні зробити все залежне від нас, щоб діти почувалися комфортно. Тому, під час проведення ремонтів обов'язково повинні бути передбачені зручності для «особливих» учнів», - сказав Юрій Вілкул.   

Найближчим часом стартують роботи в школах № 90 і 46. Тут будуть побудовані пандуси і облаштований (школа №46) санвузол для маломобільних груп.

Окрім коштів міського бюджету для підготовки навчальних закладів до нового навчального року залучається  державна субвенція. Фінансовий ресурс направляють на ремонти шкіл № 50, 32 та НВК №38 Покровського та Тернівського районів. 

«Безумовно, зараз ми мобілізували сили на ліквідацію наслідків бурі. Пошкоджено 57 дахів. На 5 усунули протікання. Що стосується інших то, 6 "підуть" по капремонтах, а в 46 зробимо поточний ремонт", - підкреслила .директор департаменту освіти Тетяна Кріпак.

Для проведення всіх цих робіт на липневу сесію департаментом виноситься рішення про виділення з міського бюджету близько 18 млн. грн.  

15 липня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради