Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

МОМЕНТ ВИНИКНЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА НОВОБУДОВУ: РОЗ’ЯСНЕННЯ УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ РЕЄСТРАЦІЇ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКРАДИ

Створено: 2019-03-15 15:16:11Оновлено: 2019-03-15 15:17:14

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міськради нагадує мешканцям, що право власності на житло виникає з моменту його державної реєстрації! Так визначено законодавством. Таким чином завершальним етапом в оформленні прав на новобудову буде реєстрація прав на неї в Державному реєстрі нерухомості.

Для того, щоб нова будівля отримала господаря, необхідно звернутися до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міськради, Центру адміністративних послуг «Віза», нотаріуса чи будь-якого іншого акредитованого суб’єкта та надати наступні документи:

1. Документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта (або його реєстраційний номер в Єдиному реєстрі документів).

2. Технічний паспорт.

3. Документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси (або кадастровий номер земельної ділянки на якій побудовано нерухомість, за умови реєстрації права власності на земельну ділянку в Державному реєстрі нерухомості).

4. Документи, необхідні у випадку, якщо власників декілька:

 – письмова заява або договір співвласників про розподіл часток – для фізичних осіб;

 – договір про спільну діяльність або договір простого товариства – для юридичних осіб.

Реєстрація займає 5 робочих днів, в результаті якої власник отримає витяг. І тільки тепер власник остаточно оформить свої права на новобудову і зможе розпоряджатися своїм майном на власний розсуд.

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 

15 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради