Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул підписав попередню угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про фінансування міських проектів

Створено: 2017-03-15 17:04:26Оновлено: 2017-03-15 17:14:54

Європейські партнери підкреслюють, що стабільність в Кривому Розі - основа розвитку відносин

Під керівництвом мера Юрія Вілкула в 2017 році в Кривому Розі буде реалізовано два великих інвестиційних проекти з розвитку муніципального електротранспорту та підвищення енергоефективності установ бюджетної сфери.

15 березня в Києві мер Юрій Вілкул і директор Європейського Банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Шевки Аджунер підписали попередню угоду на фінансування придбання для міста 50-ти нових тролейбусів, а також реалізації комплексу заходів з утеплення та підвищення енергоефективності шкіл Кривого Рогу.

Директор Європейського банку реконструкції та розвитку Шевки Аджунер підкреслив: «Ви перше місто в Україні, з яким ми будемо співпрацювати з транспортних послуг. Ми розглядаємо Кривий Ріг, як перспективного, надійного партнера. Місто розвивається, впроваджує нові програми і проекти, спрямовані на поліпшення якості життя городян. І найголовніше, в Кривому Розі є стабільність і по-справжньому прогресивний, європейський підхід в процесах управління містом».

Юрій Вілкул сказав: «У Кривому Розі ми системно займаємося вирішенням цілого комплексу стратегічних завдань, характерних для більшості міст України. Перша - розвиток транспортної системи та міського громадського транспорту. І друга - підвищення енергоефективності. Місто не може впливати на тарифи, які встановлює уряд. Але, в місті робиться все для того, щоб в будинках криворіжців, лікарнях, школах і дитячих садках було тепло. При цьому - заощаджувалися ресурси. Зокрема, завдяки реалізації спільного проекту з Європейським банком ми зможемо підвищити якість теплопостачання, при цьому на 60% скоротивши споживання тепла в установах бюджетної сфери».

В рамках угоди з ЄБРР окремим рядком прописано пункт про прозорість, публічність і звітності міської влади. На сьогодні керівництво Кривого Рогу разом з європейськими партнерами працює над декількома масштабними проектами в сфері енергоефективності. Перший заступник мера Євген Удод зазначив: «Перш за все, це - проект по тепломодернізації шкіл з німецькими колегами з GIZ. З польським національним агентством з енергозбереження розпочато реалізацію програми «DREЕAM» по енергоефективності. Вже розпочато енергоаудит будинків криворіжців. Фінансування ЄБРР відкриє ще більші можливості».

Шостий рік в Кривому Розі реалізується програма мера Юрія Вілкула з оновлення міського електротранспорту. За цей час було відкрито 12 нових пасажирських маршрутів, на міські лінії вийшло понад 40 капітально відремонтованих, фактично нових трамваїв і тролейбусів. «Завдяки програмі фінансування Європейського банку ми зможемо суттєво оновити тролейбусний парк міста і якість обслуговування пасажирів. А також збільшити на 20-40% випуск тролейбусів на маршрути», - сказав директор КП« Міський тролейбус» Олександр Приходько.

«Ми йдемо по шляху створення сучасної транспортної мережі із застосуванням технологій «Смарт-сіті». При цьому, пріоритет віддаємо розвитку екологічно чистого транспорту. Це дуже актуально для нашого міста. Що дуже важливо, нам вдалося добитися притягнення значної частини фінансування на безвідсотковій основі. Це свідчить про великий ступінь довіри з боку європейських партнерів до наших програм і перспективам розвитку Кривого Рогу», - підкреслив Є. Удод.


 

15 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради