Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС у Кривому Розі поклали квіти до Меморіалу чорнобильцям

Створено: 2018-12-14 14:49:09Оновлено: 2018-12-14 14:50:42

Участь в урочистостях взяв мер Юрій Вілкул, представники чорнобильських громадських організацій, жителі міста. На зустрічі з ліквідаторами аварії та їх сім'ями міський голова презентував макет майбутнього пам'ятника чорнобильцям, який планують встановити в Меморіальному комплексі Металургійного району.

Також, мер вручив міські нагороди 14  ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Нагрудного знаку» За заслуги перед містом " III ступеня удостоєні Олександр Бєляєв, Василь Голомозенко та Віктор Шакула.

Звертаючись до присутніх, мер Юрій Вілкул сказав: «Ми віддаємо шану всім, хто ціною власного здоров'я і життя захистив нас від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький уклін вам за мужність і героїзм. Вічна пам'ять і слава тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Міцного здоров'я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя і поваги вдячних поколінь».

У Кривому Розі на сьогодні проживає понад 4 тис. чоловік, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС. Це - ліквідатори, вдови і діти, члени сімей загиблих учасників аварії на Чорнобильській АЕС.

До Дня вшанування ліквідаторів на ЧАЕС понад 2 тисячі чоловік отримали матеріальну допомогу від міста у розмірі 3 тисячі грн. кожен. Завдяки розширеній програмі соціального захисту в 2018 році чорнобильці (І-ІІІ групи інвалідності) та вдови ліквідаторів отримали одноразову допомогу - 5 тисяч грн. Діти, які постраждали від аварії, по 1 тисячі кожному. Крім цього, з міського бюджету виділяється щомісячна допомога 200-300 грн. - в залежності від групи інвалідності.

14 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради