Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«ГАРЯЧІ» ПИТАННЯ «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ «ВІЗИ» 0-800-500-459 ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Створено: 2018-08-14 13:03:39Оновлено: 2018-08-14 13:08:29

За минулий тиждень до «Гарячої лінії» «Візи» надійшли 192  звернення. Як і у попередні тиждні –  кожний другий дзвінок (50% загальної кількості) – це паспортні питання: попередня реєстрація в чергу, перелік документів для оформлення паспортів, консультації по ID-паспортам, вклейка фото до паспортів, готовність закордонних паспортів, вартість послуги, тощо.

Відповідаємо на нові питання:

  •  Чому не приймаються документи на вклейку фото до паспортів в нових паспортних офісах «Візи» і де це можна зробити?

З 17 квітня втратив чинність наказ МВС, який затверджував Порядок оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року. Зазначене рішення прийнято в рамках реформування системи документування та із врахуванням того, що паспорт громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року вже тривалий час не видається.

Разом з цим, можливість, за бажанням особи, вклеїти фотокартку до такого паспорта по досягненні 25- та 45-річного віку прописана в інших нормативно-правових актах, тому ця послуга і надалі надаватиметься підрозділами Державної міграційної служби та центрами надання адмінпослуг. Таким чином, як і раніше після досягнення 25- та 45-річного віку особа самостійно вирішуватиме, чи вклеїти фото до паспорта у формі книжечки, чи оформити ID-картку.

Щоб отримати цю послугу потрібно звернутися до Центру «Віза» за адресою: площа Молодіжна, 1, або до його територіальних підрозділів у районах:

Тернівський  – вул. Короленка, 1А, тел.35-41-74;

Покровський – вул. Шурупова, 2, тел.440-32-20;

Саксаганський – вул. В.Великого, 32, тел.64-31-55;

Довгинцівський – вул. Дніпровське шосе, 11, тел.440-00-85;

Центрально-Міський  – вул. Староярмаркова, 44, тел.90-21-65;

Інгулецький  – пр. Південний,1, тел.21-16-82 та вул. Гірників,19, тел.22-11-18.

  • Неможливо зареєструватись до електронної черги на оформлення паспорта в «Візі».

Неправда. Наводимо статистику щоденного прийому замовників по одержанню біометричних закордонних  та ID-карток:

Металургійний (30)

Довгинцівський (12)

Центрально-Міський (12)

Тернівський (12)

Інгулецький (12)

10 серпня 2018 міський голова Ю.Г.Вілкул «запустив» 5-й Паспортний сервіс «Візи» вже в приміщенні виконкому Тернівської райради і тепер кожний другий Паспортний офіс в органах місцевого самоврядування Дніпропетровщини – це КРИВОРІЗЬКИЙ!

Електронна черга введена з метою протидії корупційним ризикам – дуже багато охочих торгувати живою чергою - серед підприємливих замовників.

  • Чи можна оформити закордонний паспорт без прописки?

На законодавчому рівні визначено, що закордонний паспорт можна оформити незалежно від проживання на території України та без реєстрації місця проживання особи.

  • Який час зберігається готовий паспорт в «Візі»?

В «Візі» готовий паспорт зберігається не більше 1 місяця після отримання його від  ДМС.

17% всіх звернень минулого тижня – стосувалися змісту адмінпослуг. Роз’яснюємо нові запитання:

  • Чи можна в ЦНАПі зареєструвати ФОП?

Реєстрація ФОП – один з найпростіших способів організувати бізнес в Україні.             Для того, щоб зареєструвати фізичну особу-підприємця необхідно звернутися до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділів, інших акредитованих суб’єктів.

На сьогодні існує можливість подачі електронних документів для проведення державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем, та державної реєстрації юридичної особи, через портал державних послуг  iGov та он-лайн будинок Юстиції (https://online.minjust.gov.ua) та Кабінет електронних сервісів (https://kap.minjust.gov.ua/services/registry).  

Електронний формат дозволяє, не виходячи з дому, легко скористатися послугами сервісу з будь-якого куточка України і отримати необхідні послуги з державної реєстрації.

  • Порядок подовження договору оренди на земельну ділянку через ЦНАП?

Для поновлення  діючого договору оренди земельної ділянки через ЦНАП необхідно надати слідуючий пакет документів:

- заява;

- копія право установчих документів на об’єкт нерухомого майна (договір купівлі-продажу, рішення суду, тощо);

- витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки;

- ситуаційний чи збірний кадастровий  план земельної ділянки;

- довідка відповідної державної податкової інспекції про стан сплати орендної плати за землю;

- акт установлення (відновлення) меж земельної ділянки з текстовою та графічною частиною.

- у разі зміни поштової адреси надається відповідне рішення виконкому райради.

Заява та пакет документів подаються в Центр особисто або через представника (законного представника), надсилаються поштою (рекомендованим листом з описом вкладення) або у випадках, передбачених законом, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

  • Як дізнатись про готовність документів в ЦНАПі?

При зверненні до «Візи» замовник визначає зручний для себе спосіб отримання інформації про готовність документів – електронна адреса або смс – повідомлення на телефон від CNAP Kr.Rih такого змісту: «Ваші документи готові в Центрі адмінпослуг «Віза». Код № хххххх свідчить про виконання послуги та необхідність звернутися за результатом (в залежності від адреси звернення).

8% - стосовно роботи Мобільної Візи та її терпідрозділів:

  • Коли в ЦНАПі буде приймати КП «Парковка і реклама»?

08.08.2018 на засіданні виконкому міськради було прийнято рішення відповідно до якого розширено склад ЦНАПу КП «Парковка і реклама», прийом фахівців в Візі вже здійснюється щовівторка з 9.00 до 15.00 та щочетверга з 9.00 до 17.00.

  • В Тернівському підрозділі «Візи» - черга. Чи працюватиме там другий адміністратор?

Він вже працює з 10.08.2018.

Чверть всіх дзвінків стосувалися питань, які не віднесено до повноважень «Візи».

Наводимо відповіді на цікаві запитання:

  • Контакти відділу опіки Криворізької райдержадміністрації:

-         406-09-90 – гаряча лінія Криворізької райдержадміністрації;

-         90-00-01 – служба у справах дітей РДА;

-         405-47-58 – Криворізький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  • Як замінити «радянське свідоцтво» про народження на українське?

Для вирішення даного питання необхідно звернутися до районних у місті Кривому Розі відділів державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області:

-         Довгинцівський районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - вулиця Магістральна буд. 25, тел. (056) 443-05-23, (094) 883-05-23;

-         Інгулецький районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - вулиця Салтиківська буд. 9, тел. (056) 406-54-21, (056) 443-02-65;

-         Металургійний районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - проспект Металургів буд. 16, тел. (056) 492-82-99, 92-82-04;

-         Покровський районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - вулиця Ватутіна буд. 35, тел. (056) 443-03-97;

-         Саксаганський районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - вулиця Тесленка буд. 21А, тел. 64-34-45, 64-34-45;

-         Тернівський районний у місті Криворму Розі відділ державної РАЦС - площа Петлякова буд. 1, тел. 435-13-31, (056) 435-13-31.

  • Чому нарахована мала пенсія?

Питаннями нарахування пенсії займається Пенсійний фонд України. В роботі Центру вже другий рік беруть участь фахівці Пенсійного фонду України за встановленим графіком, щосереди з 9.00 до 15.00, надаються консультації щодо пенсійного забезпечення, сплати внесків, користування Веб-порталом Пенсійного фонду; приймаються замовлення на отримання пенсійного посвідчення, оформлення довідок з реєстру застрахованих осіб. Відповідно до рішення виконкому міської ради від 13.06.2018 №259 склад Центру розширено представниками усіх  районних у місті відділів обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області. Тому відповіді на запитання, що стосуються пенсійного забезпечення, можливо отримати в «Візі» відповідно до графіку прийому фахівців Пенсійного фонду України.

  • Де отримати довідку про несудимість?

Довідка про несудимість - це офіційний документ, який видає Міністерство внутрішніх справ України. Дана довідка підтверджує, що на момент її отримання фізична особа , на ім'я якої вона видається, до кримінальної відповідальності не притягується, не знаходиться в розшуку на території України і не значиться засудженим.

У Центрі «Віза» такі довідки не видаються.

У кривому Розі довідку про несудимість можна отримати в територіальному сервісному центрі 1248 Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Дніпропетровській області за адресою: вул. Бикова, 31, ТЦ «Метро»

  • Контакти управління по роботі зі зверненнями громадян:

адреса: пл. Молодіжна,1, каб 129,131 тел. 74-44-96, 92-22-72

 

 Ми працюємо для Вас!
Наша якість- Ваша довіра!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

 


 

14 серпня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради