Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: У місті діє комплексна і найбільш масштабна в Україні програма підтримки родин учасників АТО

Створено: 2021-06-14 13:16:30Оновлено: 2021-06-14 13:18:13

Криворіжці, учасники бойових дій, родини воїнів АТО, керівництво міста у День вшанування учасників антитерористичної операції на сході України прийшли до меморіального комплексу, що на проспекті Миру та поклали квіти до Пам'ятного хреста на честь воїнів–криворіжців і хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків.

Більше 6500 криворіжців пройшли службу в зоні проведення антитерористичної операції / операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях у складі батальйонів тероборони, військових частин Збройних Сил України, Нацгвардії та інших військових формувань. З перших днів військових дій рідне місто взяло під свій захист родини військових, а створений розпорядженням мера міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям продовжує і зараз надавати комплексну та системну підтримку бійцям. А це і – закупка обмундирування, ремонт техніки, збір та відправка гуманітарних вантажів, медикаментів та продуктів.

На урочистому заході до Дня вшанування учасників АТО мер міста Костянтин Павлов підкреслив:

«У непрості часи випробування на міцність та силу духу, Кривий Ріг згуртувався та об’єднав зусилля всіх, кому небайдужа доля рідного міста, країни, наших хлопців. Разом з вами ми збирали солдатам та відправляли на передову одяг, техніку, купували бронежилети. Наше місто перше в країні прийняло комплексну Програму підтримки учасників АТО (ООС) та членів їх сімей. Вона працює і зараз. Починаючи з 2014 року з міського бюджету на виконання Програми спрямовано понад 216 млн грн. У цьому році на соціальну підтримку воїнів та сімей учасників АТО передбачено більше 46 млн грн. Місто пам’ятає та підтримує своїх героїв усіх поколінь і так буде завжди!».

У рамках комплексної муніципальної Програми підтримки учасників АТО (ООС) передбачено надання одноразової та щомісячної матеріальних допомог, медичної допомоги та щомісячної компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг сім’ям загиблих(померлих), які пропали безвісти чи перебувають у полоні військовослужбовців, а також безкоштовного забезпечення відвідувань дітей воїнів комунальних закладів культури міста, навчання в комунальних позашкільних закладах, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах та їх оздоровлення (відпочинок).

Кожен член сім’ї військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти чи перебувають у полоні, отримує щомісяця з міського бюджету матеріальну допомогу у розмірі одного прожиткового мінімуму.

Полковник Нацгвардії, депутат міськради Олександр Піскун зазначив: «14 червня  -  особливий день, коли ми згадуємо тих, хто віддав життя за нашу Україну. Саме в цей день,  2014 року був збитий  літак із десантниками над небом Луганську. І, в першу чергу, ми згадуємо  їх, а також  всіх наших земляків, які з честю виконували свій військовий обов’язок  та віддали життя за  рідну землю».

У Кривому Розі відкрито 105 меморіальних дощок на честь бійців, що загинули під час виконання військового обов’язку на Сході України, зведено три пам’ятники: у Тернівському та Металургійному районах. Пам’ятник у Тернах створений за позабюджетні кошти і він став першим пам’ятником воїнам АТО в Україні. Другий пам’ятник - меморіальний Хрест бійцям АТО зведений на алеї Слави в Металургійному районі. 29 серпня 2020 року на алеї Слави відкрито пам’ятний знак «Полеглим захисникам України».

14 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради