Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За програмою місцевих стимулів понад 70 сімей медичних працівників Кривого Рогу отримали житло

Створено: 2013-06-14 16:51:12Оновлено:

Кваліфіковану медичну допомогу криворіжці отримують у лікарів загальної практики-сімейної медицини. На сьогодні працює 39 сімейних лікарів, ще 75 проходять навчання.

На перших етапах реформування галузі охорони здоров’я постала проблема кадрового забезпечення. Для того, щоб залучити у місто молодих фахівців була розроблена програма «Місцеві стимули». На сьогодні вона активно впроваджується. Так, у поточному році з 22 медичними працівниками загальної практики-сімейної медицини уклали соціальну угоду. Вона передбачає забезпечення лікарів житлом, мобільним зв’язком, щорічне безкоштовне оздоровлення медичних працівників та їх дітей, вакцинацію проти інфекцій та соціально – небезпечних хвороб, безоплатний проїзд у комунальному транспорті, безкоштовне виховання дітей працівників у дошкільних навчальних закладах, отримання одноразової грошової допомоги.

На сьогодні 71 родина медичних працівників забезпечена житлом. До професійного свята - Дня медичного працівника, міський голова Юрій Вілкул вручив ключі від квартир п’ятьом молодим фахівцям.

У центрі уваги - питання фахової підготовки та підвищення професійного рівня медичних працівників. За рахунок коштів міського бюджету 64 лікаря загальної практики-сімейної медицини пройшли навчання на базі факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії.

На базі Криворізького медичного училища підвищення кваліфікації підготовлено 119 медичних сестер загальної практики-сімейної медицини, які разом з сімейними лікарями покращать якість медичної допомоги городянам.

Широкої практики набули «Дні відкритих дверей». На зустрічах із студентами Дніпропетровської державної медичної академії майбутнім лікарям розповідають про здобутки та перспективи діяльності лікувально–профілактичних закладів Кривого Рогу з метою подальшого залучення молодих спеціалістів до роботи у нашому місті.

На державному рівні вирішене питання виплат надбавок за виконаний обсяг робіт фахівцям, що надають первинну медико-санітарну допомогу. Відтак, середня заробітна плата лікарів зросла з 2,2 тис. грн. у 2011 році, до 3,1 тис. грн. у 2012 році, а середнього медичного персоналу відповідно з 1,6 тис. грн. до 2,4 тис. грн.

(0564)440-04-32, [email protected]
[email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради