Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ БЕЗ ВІДБИТКІВ: ЧИ ПУСТЯТЬ ЗА КОРДОН?

Створено: 2021-05-14 15:06:31Оновлено: 2021-05-14 15:08:41

Під час процедури оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон передбачено обов’язкове зняття вказівних відбитків пальців рук заявника.

Що ж робити, якщо вказівні пальці пошкоджені або немає можливості отримати їх якісне графічне зображення? В цьому випадку у заявника беруть відбитки інших пальців рук.

Але трапляються випадки, коли отримати відбитки пальців взагалі неможливо. Відсоток таких випадків достатньо невеликий, але громадяни які до нього потрапляють, часто панікують вважаючи, що втратили можливість стати власниками біометричного документа та будуть мати проблеми під час проходження кордону. Але, хвилюватися не слід! Біометричними даними в паспорті є не лише відбитки пальців. До біометрії також відносяться цифрове фотозображення та підпис особи.

Тож, у разі неможливості зняття відбитків пальців рук, в заяві-анкеті на оформлення паспорта робиться відповідна позначка. Відтак, у людини, у якої не знялися відбитки, в паспорті будуть лише відцифроване обличчя і підпис, але сам документ вважатиметься біометричним.

Зауважимо, що відбитки пальців також не передбачено знімати дітям до 12-ти років або людині, яка за станом здоров’я не може пересуватися самостійно. У всіх інших випадках, крім наведених, вимога наявності відбитків у паспорті є обовязковою!

Що стосується процедури перетину кордону з безвізовим паспортом, то звірка відбитків пальців не входить в обов’язковий протокол. Це може статися якщо виникають сумніви в приналежності паспорта або його дійсності.

Запрошуємо оформити біометричний паспорт у паспортних офісах Центру «Віза» у нас це зручно та швидко!

  

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

  http://viza.kr.gov.ua/

14 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради