Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З турботою про ветеранів (фінансова допомога)

Створено: 2018-05-14 15:26:39Оновлено: 2018-05-14 15:28:31

Нині у Кривому Розі мешкає 16,8 тис. ветеранів війни, серед яких 7 тис. учасників війни, 195 осіб, які безпосередньо приймали участь у бойових діях у роки Другої світової війни, у тому числі  6 ветеранів війни, які приймали участь у боях за визволення міста Кривого Рогу.

Міська влада забезпечує стовідсоткове виконання всіх державних, обласних та міських програм, пов’язаних з підвищенням рівня соціального захисту ветеранів війни.

У минулому році ветеранам війни забезпечено виплату разової грошової допомоги до Дня перемоги за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 11 млн. грн. У поточному році цю допомогу отримають ветерани війни на суму 18,7 млн. грн.

З метою соціальної підтримки найбільш вразливих верств населення щороку міською радою приймається Програма соціального захисту окремих категорій мешканців міста, у якій ураховуються пропозиції громадських організацій, депутатського корпусу тощо.

У поточному році на її виконання у міському бюджеті передбачені видатки у сумі майже 300 млн. грн., що більше ніж вдвічі у порівнянні з минулим роком (145 млн. грн.)

Вперше в рамках Програми передбачені видатки на надання матеріальної допомоги фронтовикам Другої світової війни, яку вони отримали напередодні 9 травня. Розмір вказаної допомоги становить 5 тис. грн. Крім того кожному фронтовику нашого міста вручені сертифікати на ліки на суму 1 тис. грн.

В умовах підвищення тарифів на комунальні послуги мешканцям міста, у тому числі ветеранам війни, проводиться виплата матеріальної допомоги за кошти міського бюджету у розмірі 500 грн. на домогосподарство. На ці цілі у минулому році з міського бюджету було спрямовано 73 млн. грн. У 2018 році – 72 млн. грн., з яких вже виплачені 56 млн. грн.

14 травня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради