Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: Навіть у складних реаліях воєнного часу продовжуємо впроваджувати сучасні технології в освіту щоб підвищувати якість навчання юних криворіжців. Відтак вже маємо 187 переможців обласного етапу Всеукраїнських олімпіад та міжнародних конкурсів

Створено: 2023-04-14 15:58:48Оновлено: 2023-04-14 16:02:29

Рада оборони міста, виконком Криворізької міськради у партнерстві з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) реалізували новий освітній проєкт «Лабораторія цифрового розвитку». З допомогою сучасного обладнання вчителі зможуть проводити наукові дослідження з хімії, біології, фізики, записувати уроки та монтувати відео.


Дві комп’ютерні лабораторії встановлені на базі Покровського ліцею та гімназії №109. Участь у першому уроці з використанням смарт-технологій взяв голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.


Лабораторія оснащена потужним обладнанням: встановлено 20 ноутбуків, інтерактивну панель (smart-дошка), принтер, документ-камеру, мікроскоп з камерою, 2 роутери та комутатор. Педагоги можуть проводити уроки у змішаному форматі, різноманітні демонстрації в режимі відеоконференції, що дає можливість спостерігати їх як дітям у класі так і тим, які навчаються дистанційно. Сучасні ноутбуки забезпечують нормальну роботу з прикладним програмним забезпеченням в режимі один учень - один комп’ютер. Що важливо - потужна комп’ютерна техніка забезпечує високу швидкість передачі даних та можливість відеомонтажу.

Олександр Вілкул зазначив: «Без перебільшення можу сказати, що криворізькі школи, гімназії та ліцеї за рівнем та якістю впровадження, освоєння та використання сучасних комп’ютерних технологій - одні з найкращих на Дніпропетровщині. Наші освітяни крокують «в ногу» з часом і місто їх всіляко в цьому підтримує. Навчання онлайн ще більше підштовхнуло нас до пошуку та освоєння сучасних форматів викладання шкільних предметів. Лише протягом останнього року для забезпечення роботи вчителів, які в умовах воєнного стану, викладають дистанційно, ми передали у школи більше тисячі ноутбуків. Крім того, 379 сучасних планшетів, які ми отримали від наших партнерів з Кореї, роздали окремим учням, батьки яких загинули під час захисту України, дітям військовослужбовців, які зараз захищають Україну, дітям з числа внутрішньо переміщених осіб, дітям-сиротам тощо. Найближчим часом отримаємо 500 ноутбуків у рамках співпраці з нашими партнерами із міста Еспоо (Фінляндія). Справжнім «проривом» у покращенні якості освітнього процесу стануть лабораторії цифрового розвитку. Адже крім викладання теорії з допомогою сучасного обладнання можна проводити досліди. А крім навчання дітей, на базі цих двох лабораторій можна також проводити навчання учителів».

Варто зазначити, що Кривий Ріг є одним із лідерів впровадження освіти онлайн. На базі гімназії №109 створений Центр хмарних технологій, кращі викладачі за напрямками розробили зручні для учнів авторські курси по предметах, які розміщені на освітньому порталі. Як результат – криворізькі учні демонструють відмінні результати на Всеукраїнських олімпіадах та міжнародних конкурсах. Крім того, 891 учень став переможцем міських олімпіад, 183 здобули перемогу на обласному рівні та 12 старшокласників представляють рідний Кривий Ріг на всеукраїнському етапі олімпіад. Серед блискучих досягнень криворізьких учнів - перемога ліцеїстів Криворізького Центрально-Міського ліцею на 14-му національному етапі Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX-2023». Наприкінці червня юні криворіжці представлятимуть рідне наше місто на міжнародному фіналі «INFOMATRIX 2023», який пройде у Мексиці.

Нагадаємо, що 4 роки тому у Центрально-Міському ліцеї було створено багатофункціональний центр «STEM-лабораторія». Завдяки таким лабораторіям та матеріально-технічному забезпеченню закладів освіти міста, у тому числі, з використанням сучасних технологій, криворізькі діти отримують якісні знання з усіх шкільних дисциплін.

 

14 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради