Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У рамках проведення медичної реформи у Кривому Розі постійно ведеться активна робота щодо підготовки медичних сестер загальної практики з метою покращення медичного обслуговування населення

Створено: 2012-03-14 09:48:47Оновлено:

Завдяки проведенню реформування, медична допомога має досягти більш якісного рівня. Особлива роль у лікуванні і попередженні хвороб надається сімейним лікарям. Згідно штатного розкладу одному лікарю допомагатимуть дві медичні сестри загальної практики, які будуть виконувати більш широкий перелік послуг медичної допомоги, що значно покращить ситуацію під час надання хворим медичної допомоги.

Так, на сьогоднішній день існує значна потреба у кваліфікованих медичних сестрах загальної практики. При потребі для міста 438 сімейних лікарів потрібно 876 медичних сестер загальної практики, які зможуть надавати якісну і своєчасну медичну допомогу мешканцям Кривого Рогу. Тому сьогодні владою міста створюються всі необхідні умови для відповідного навчання медперсоналу.

5 березня 2012 року в ОКЗ «Криворізьке училище підвищення кваліфікації та підготовки молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів» відбулася прес-конференцію для представників засобів масової інформації та громадськості міста на тему: «Досвід підготовки медсестер загальної практики», під час якої журналісти та присутні могли ознайомитися з системою та умовами проведення перенавчання медичних кадрів. Станом на 14.03.2012 підготовлено 44 медичних сестри загальної практики, 20 із них пройшли спеціалізацію.

До 2012 року заплановано підготувати у місті Кривому Розі 60 медичних сестер загальної практики, які разом з сімейними лікарями зможуть покращити якість медичної допомоги населенню. Усі ці заходи проводяться для того, щоб криворіжці отримали більш якісну, своєчасну та доступну медичну допомогу.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради