Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНІ PIN ТА PUK КОДИ ДО ПАСПОРТА У ВИГЛЯДІ ID-КАРТКИ?

Створено: 2020-02-14 12:06:26Оновлено: 2020-02-14 12:07:38

Найчастіше власників паспортів у вигляді ID-картки цікавить те, для чого при видачі паспорта необхідно заповнювати PIN та PUK коди.

Центр «Віза» роз’яснює, що PIN1 та PIN2 потрібні для зчитування та внесення (або зміни) інформації на чіп ID-картки, наприклад зміна місця проживання, одруження чи розірвання шлюбу, при цьому змінювати ID-картку не потрібно. PUK1 та PUK2 використовується у разі втрати PIN1 та PIN2, для розблокування доступу до чіпа ID-картки.

Нещодавно на державному рівні запроваджено послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на чіп ID-картки,  вона надає громадянам можливість користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні і банківські послуги, не виходячи з дому.

Послуга надається безкоштовно та доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку. Термін дії сертифікатів ключів КЕП становить 2 роки.

Наразі послугу можна отримати двома способами:

  • одразу після отримання нової ID-картки – у територіальному підрозділі ДМС за місцем реєстрації особи;
  • записати на раніше видану ID-картку – у будь-якому територіальному підрозділі ДМС, незалежно від місця реєстрації.

Для запису КЕП на чіп ID-картки власнику паспорта знадобиться PIN-код ( а саме PIN 2). Зазначимо, що оформлення КЕП та внесення його на чіп ID-картки не є обов’язковим і здійснюється за бажанням.

У випадку, якщо власник ID-картки не пам’ятає своїх PIN та PUK кодів, ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну дії, але без можливості внесення інформації на чіп.

 

 

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

 

 

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
0-800-500-459 (безкоштовно)

e-mail: viza@kr.gov.ua

https://viza.kr.gov.ua

 

14 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради