Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Надання соціальних послуг на європейському рівні

Створено: 2020-02-14 12:13:43Оновлено: 2020-02-14 12:16:30

Три роки поспіль, починаючи з 2016 року, територіальні центри соціального обслуговування спільно з ветеранськими організаціями беруть активну участь в міських проєктах під назвою «Громадський бюджет». Завдяки їх участі, за ці роки за напрямком «соціальний захист» реалізовано 14 проєктів на суму  близько 1,7 млн. грн.

У минулому році в рамках проєктів «Громадський бюджет-2019» на базі  чотирьох комунальних установ «Територіальний центр соціального  обслуговування (надання соціальних послуг)» КМР реалізовані чотири проєкти на загальну суму 441,8 тис. грн.

Проєкти різні, але вкрай необхідні. Вони спрямовані не тільки на розширення переліку соціальних послуг та підвищення якості їх надання, а і створення умов для соціальної незалежності, розвитку інтересів і потреб громадян поважного віку, на поліпшення умов перебування в установах.

Першими двома проєктами «Вік живи-вік учись» (Саксаганський терцентр) та «Обладнання навчально-оздоровчого центру для людей похилого віку Металургійного району» створені комфортні умови для отримання та надання соціальних послуг шляхом облаштування приміщень для проведення занять для студентів в  «Університеті третього віку».

До речі, з початку запровадження університету близько 1,5 тисячі студентів отримали сертифікати про закінчення курсу.

Громадяни поважного віку здобувають необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними суспільству, усвідомлюють, що життя продовжується і межі пізнання не існує. «Університет третього віку» дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які були притиснуті роботою, клопотами і родинними проблемами, дає можливість познайомитися з новими цікавими людьми.

 

 

Третім проєктом «Соціальна майстерня» здійснено осучаснення робочих місць швачки, перукаря та пральні у Покровському територіальному центрі.  

Четвертий проєкт «Пізнання, спокій та гармонія молодих душею» надав можливість облаштувати кімнати для психологічного розвантаження людей похилого віку та осіб з інвалідністю у Центрально-Міському терцентрі, що особливо актуально в умовах постійного емоційного перенавантаження.

Найважливішим є той факт, що ці перемоги не останні. У поточному році реалізовуватиметься черговий проєкт – переможець «Обладнання актової зали для людей похилого віку Тернівського району», завдяки якому будуть створенні комфортні умови для культурного відпочинку, різноманітних заходів,  творчих зустрічей за участю колективів району та самих відпочиваючих відділення денного перебування.

Шановні колеги!

Ми бажаємо вам успіхів і здобутків у своїй справі, наснаги та натхнення!

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу

і завжди готові до співпраці.

 

Зауваження та пропозиції

можна надсилати на електронну адресу:

[email protected]

 

Контактні телефони департаменту

соціальної політики:

тел. (0564)92-03-27, 097-027-26-24

адреса: пр. Металургів, 36-Б

           

        Департамент соціальної  політики виконкому Криворізької міськради

14 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради