Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг і німецький фонд GIZ - партнери на наступні 4 роки

Створено: 2020-02-14 12:23:51Оновлено: 2020-02-14 12:25:50

Міський голова Юрій Вілкул провів зустріч з директором проєкту GIZ Майком Маттесом щодо подальшої співпраці Кривого Рогу з німецьким Фондом GIZ до 2023 року.

Протягом 2015–2019 років закладений фундамент змістовного діалогу з Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ. За фінансової підтримки уряду Німеччини у Кривому Розі реалізовано близько 30 проєктів у галузі медицини, освіти, комунальної сфери.

На разі, GIZ розглядає перспективні напрямки співпраці до 2023 року зі своїми містами –партнерами. Директор проєкту GIZ Майк Маттес зазначив, що із 80 міст залишається співпраця з 18. Кривий Ріг – в їх числі. «Міністерство Німеччини, яке надає нам фінансування, ставить декілька завдань: покращення надання медичних та соціальних послуг та підтримка міської інфраструктури шляхом організації та проведення тренінгів та семінарів. Розглядається можливість і участь у придбанні обладнання».

Міський голова Юрій Вілкул подякував товариству GIZ за небайдуже ставлення та активну позицію у підтримці міста та його мешканців: «Вас по праву можна вважати другом Кривого Рогу. І хочу запевнити, що ми готові до спільної роботи разом з вами, втілення корисних, потрібних проєктів з розвитку міста».

Для визначення конкретних напрямків співпраці Кривого Рогу та GIZ на наступні чотири роки, мер дав завдання надати німецьким партнерам всі необхідні матеріали, що стосуються напрямків розбудови міста, в першу чергу, Стратегію розвитку Кривого Рогу.

За понад чотири роки при підтримці GIZ по галузі освіти відремонтовані школи №1, 20, 76, 115, дитячий садок №58, проведений капітальний ремонт та облаштування штучного футбольного поля. Відремонтовані два виші, які « переїхали» до Кривого Рогу з окупованої території: Донецький юридичний інститут МВС України та Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Створена потужна матеріально-технічна база та повністю відновлена освітня підготовка фахівців. Вагомий внесок GIZ у впровадження інклюзивної освіти. Це - 10 сенсорних кімнат, що придбані для шкільних закладів, обладнання для Інклюзивно-ресурсного центру №1. Це - підготовка команди тренерів та педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, в якому за підтримки GIZ  створений Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї «З надією в майбутнє».

Низка проєктів реалізована в медичній сфері. Більше 700 медичних працівників первинної медичної ланки пройшли тренінги. За підтримки GIZ, німецьких фахівців з травматології та лікарям міської лікарні №10 проводяться новітні операції.

Разом з GIZ у сфері соцзахисту збудоване модульне містечко для проживання внутрішньо переміщених осіб (на сьогодні в ньому проживають 186 чоловік, а це - 80 сімей переселенців); виконані внутрішні ремонтні роботи у Терцентрі соціального обслуговування у Центрально-Міському районі; проведений ремонт спального корпусу Криворізького психоневрологічного інтернату; відкритий спеціалізований спортивно-ігровий комплекс для дітей з інвалідністю на території міського Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

14 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради