Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Експерти Норвезького інституту місцевих і регіональних досліджень провели аналіз рівня довіри до місцевої влади

Створено: 2018-02-14 11:00:59Оновлено: 2018-02-14 11:02:32

Рівень довіри криворіжців до Юрія Вілкула перевищує середній рівень довіри до голів більше 30 міст і об'єднаних територіальних громад України, в яких проводилося дослідження

Експерти Норвезького інституту місцевих і регіональних досліджень Осло і Акерхузського університетського коледжу прикладних наук презентували в Кривому Розі результати соцопитування щодо рівня довіри громади до органів місцевого самоврядування та розвитку місцевої демократії.

Дане дослідження - спільний українсько-норвезький проект, учасниками якого стали 32 міста і об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Проект реалізується Асоціацією міст України спільно з Норвезької асоціацією місцевих та регіональних влад. Його мета - використання в Україні норвезької практики підвищення ефективності роботи муніципалітетів і якості послуг населенню.

На презентації результатів соціологічного дослідження у Кривому Розі був присутній Перший секретар Посольства Королівства Норвегії Сігбйорн Літланд. Він підкреслив, що Норвегія підтримує Україну в процесі проведення реформ у сфері місцевого самоврядування, ще більш широкої участі та залучення жителів у розвиток їх рідного населеного пункту.

Згідно результатів соціологічного дослідження значна частина жителів Кривого Рогу відзначили поліпшення роботи органів місцевого самоврядування. Причому кількість тих криворіжців, які відзначили, що місцева влада стала працювати значно краще в 2,5 рази перевищує середньоукраїнський показник.

Також, експерти відзначили високий рівень довіри жителів Кривого Рогу до мера міста. «Рівень довіри криворіжців до Юрія Вілкула перевищує середній рівень довіри до голів більше 30 міст (Вінниця, Київ, Чернігів, Луцьк, Павлоград) та ОТГ України, в яких проводилося дослідження», - сказав соціолог Владислав Балійчук.

Під час дослідження було відзначено, що Кривий Ріг активно вивчає і використовує кращий європейський досвід розвитку місцевого самоврядування. Зокрема, Кривий Ріг - одне з перших в Україні міст, яке впровадило такі проекти як «Відкритий бюджет», конкурс «Громадський бюджет», «Мобільний офіс», «Моніторинг впровадження Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу» та багато інших. У відкритому доступі кожен житель може ознайомитися з будь-якою інформацією, яка його цікавить, будь-то екологія, ремонт доріг, освіта, використання бюджетних коштів по кожній з галузей.

Як зауважили експерти, в ході опитування респонденти відзначили, що представники влади в Кривому Розі прислухаються до думки жителів й інформують громаду про прийняті рішення. Цей показник, згідно з дослідженням, також перевищує середній показник по Україні.

 


 

14 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради