Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Затверджено Методичні рекомендації щодо проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності

Створено: 2021-09-13 15:51:05Оновлено: 2021-09-13 15:53:47

Мінрегіоном розроблено та затверджено Методичні рекомендації щодо проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

Щодо створення безбар’єрного простору міністерство має чіткі задачі на найближчі півтора року. Вони зафіксовані в Національній стратегії безбар’єрності. Наступний крок — розробка чітких механізмів та рекомендацій. Затверджений міністерством документ містить детальні рекомендації щодо процедури моніторингу. Зокрема, послідовності огляду та проведення обмірів окремих елементів об’єктів, визначення їхніх параметрів.

Моніторинг та оцінка ступеня безбар’єрності дозволить здійснювати аналіз актуального стану безбар’єрності, визначати динаміку створення безбар’єрного простору, виявляти проблеми і планувати шляхи їх вирішення.

Раніше, Кабінетом Міністрів України постановою від 26 травня 2021 року № 537 був запроваджений Порядок проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

План заходів на поточний та майбутній рік з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні визначає такі завдання для профільних міністерств та громадських організацій:

моніторинг та контроль сфери доступності об’єктів фізичного оточення та транспорту на систематичній основі;

створення інформаційних ресурсів та цифрових послуг доступними для всіх груп населення;

забезпечення усіх груп населення рівними правами та можливостями для соціального залучення та громадянської участі;

створення інклюзивного освітнього середовища;

забезпечення умов для працевлаштування всіх груп населення.

При цьому, слід зауважити, що організація створення безбар’єрного простору є одним із найважливіших завдань держави, яке повинно вирішуватися шляхом реалізації як на нових будівельних проектах, так і на об’єктах, які вже функціонують.

 

13 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради