Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про погодження подовжених чи цілодобових режимів роботи об`єктів бізнесу

Створено: 2019-09-13 15:10:28Оновлено: 2019-09-13 15:13:50

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради)

 

Відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» усі суб’єкти господарювання при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення й зменшення шкідливого впливу на здоров'я населення шуму та інших фізичних факторів зобов'язані уживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищення рівнів шуму, допустимих для відповідного часу доби, на захищених об'єктах; забезпечувати під час роботи закладів ресторанного господарства, торгівлі,  сфери побутових послуг при проведенні масових святкових заходів рівні звучання звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у приміщеннях і на відкритих майданчиках, а також рівні шуму в прилеглих до них житлових і громадських будівлях, що не перевищують рівнів, допустимих для відповідного часу доби.

Рішенням Криворізької міської ради від 28.03.2018 №2564 «Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу» визначені рівні шуму для відповідного часу доби – допустимі рівні шуму, установлені відповідними санітарними нормами, що регламентують збереження тиші на територіях і в приміщеннях будівель різного призначення, зокрема: для житлових приміщень: для денного часу (з 8.00 до 22.00) – 40 дБА; для нічного часу (з 22.00 до 8.00) – 30 дБА; для територій, що безпосередньо прилягають до житлових будинків для денного часу (з 8.00 до 22.00) – 55дБА; для нічного часу (з 22.00 до 8.00) – 45дБА.

З метою забезпечення комфортного середовища для життєдіяльності мешканців нашого міста, керуючись ст. 30 Закону України «Про місцеве самовряду-вання в Україні», подовжений (після 22.00 години) чи цілодобовий режим об’єктів бізнесу погоджується виконкомами районних у місті Кривому Розі рад за місцем розташування об’єкта. При цьому, враховується відсутність скарг мешканців на порушення тиші та спокою, наявність камер зовнішнього спостереження із записом на магнітні носії, як один із заходів сприяння розкриттю злочинів у місті. Проект рішення про погодження подовженого чи цілодобового режиму роботи розглядається на засіданні виконкому районної у місті ради щомісячно кожної третьої середи.

 

Куди звертатися? Послуга «Установлення зручного для населення режиму роботи об’єктів сфери обслуговування незалежно від форм власності (за погодженням з власниками)» надається територіальними підрозділами Центру адміністративних послуг «Віза» за місцем розташування об’єкта: Довгинцівський район – вул. Дніпровське шосе, 11 каб.102; Інгулецький –  вул. Гірників, 19, пр. Південний, 1; Центрально-Міський – вул. Староярмаркова, 44; Покровський – вул. Шурупова, 2 каб.12; Саксаганський – вул. Володимира Великого, 32, каб.119; Тернівський – вул. Короленка, 1а каб.129). У  Металургійному районі послуга надається в головному офісі ЦНАПу «Віза» (пл. Молодіжна, 1).

 

Коли звертатися?У Центрі адміністративних послуг «Віза» прийом відвідувачів: понеділок, середа, п’ятниця-з 9.00 до 16.00, вівторок, четвер – 9.00 до 20.00, без перерви, вихідні – субота, неділя. Територіальні підрозділи ЦНАПу «Віза»працюють: з 09.00 до 16.00, перерва: з 12.30 до 13.00, вихідні: субота, неділя.

 

Які необхідно документи?Для отримання послуги «Установлення зручного для населення режиму роботи об’єктів сфери обслуговування незалежно від форм власності (за погодженням з власниками)» суб’єкту господарювання необхідно подати  заяву визначеного зразка особисто або його уповноваженим представником (за довіреністю). Бланки заяв розміщено в електронному вигляді на сторінці 9 у підрозділі «Адміністративні, муніципальні послуги», розділу «Путівник» на офіційному вебпорталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр».

 

Який результат надання послуги? Результат послуги – отримання рішення виконкому районної у місті ради про погодження подовженого чи цілодобового режиму роботи об’єкта бізнесу.

 

З алгоритмом надання послуги «Установлення зручного для населення режиму роботи об’єктів сфери обслуговування незалежно від форм власності (за погодженням з власниками)» можна ознайомитися на офіційному вебпорталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» у розділі «Путівник», підрозділі «Адміністративні, муніципальні послуги» сторінка 9; або отримати консультацію за телефоном: (0564) 92 13 76 (відділ організації підприємництва управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради).

 

Контакти управління розвитку підприємництва:

телефон: 74-69-43, 068-946-67-39;

e-mail: urp@kr.gov.ua.

13 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради