Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОФОРМЛЕННЯ ЗГОДИ ВЛАСНИКА ЖИТЛА НА ПРОПИСКУ

Створено: 2018-09-13 15:34:58Оновлено: 2018-09-13 15:36:59

Сьогодні в Електронному реєстрі територіальної громади Кривого Рогу перевірили себе майже 562 тисячі мешканців, інші ж – не поспішають зареєструвати навіть дітей. Серед криворіжців ще побутує уявлення, що зареєструвати місце проживання можна виключно у власному житлі, тобто «прописатись» в помешканні може виключно його власник. Отже, виконком міськради роз’яснює.

Законодавством передбачено багато різних можливостей для реєстрації місця проживання в помешканні, власником якого Ви не є. Найпростіша з них – «прописатись» за згодою того, хто володіє житлом.

Для подібної процедури необхідно буде попросити власника житла звернутися до «офісу прописки» разом із Вами та документами, що підтверджують особу та власність.

Рішенням Криворізької міської ради від 31.03.2016 року повноваження з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання передані виконкомам районних у місті рад, а в них – створено зручні та комфорті «офіси прописки», що доступно розташовані. Це рішення виправдало себе, бо так зручно криворіжцям, а сама процедура займає не більше 15 хвилин.

«Офіси прописки» райвиконкомів знаходяться за адресами:

Та як бути, якщо власник помешкання не зможе звернутися з Вами до «офісу прописки»? Якщо власник знаходиться поза межами Кривого Рогу чи обмежений в пересуванні через стан свого здоров’я?

Якщо власник житла, в якому Ви хочете зареєструвати своє місце проживання знаходиться поза межами міста, він може нотаріально завірити свою згоду на те, щоб Ви «прописалися» в його помешканні, що надасть Вам змогу зареєструвати місце проживання без фактичної присутності власника житла. А за умови поганого стану здоров’я чи похилого віку господаря помешкання виконкомом міськради передбачена можливість виїзду працівника органу реєстрації з «мобільним кейсом» для надання послуг прописки на дому.

Замовити послугу криворіжці можуть, оформивши заявку одним із способів:

-  за телефоном «гарячої лінії» 0-800-500-459;

-  шляхом звернення до відділу реєстрації місця проживання громадян відповідного виконавчого комітету районної у місті ради.

Ми працюємо для Вас!


Наші контакти:

 • Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;    e-mail: [email protected].

 • Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


13 вересня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради