Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул вручив ключі від двокімнатної квартири п’ятнадцятирічному криворіжцю Владиславу Виблому

Створено: 2019-08-13 17:10:10Оновлено: 2019-08-13 17:12:07

У Кривому Розі вже девять років працює муніципальна програма з ремонту житла дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей - сиріт. За цей час виділено понад 4,5 млн. грн. з міського бюджету та відремонтовано «під ключ» 45 квартир.

У 2019 році у капітально відремонтовані квартири увійдуть ще двоє юних криворіжців.

13 серпня міський голова Юрій Вілкул вручив ключі від квартири Владиславу Виблому. Вітаючи юнака з новосіллям, мер побажав йому родинного затишку у власній просторій оселі. «Ми приділяємо величезну увагу соціальному захисту дітей, особливо тим, які залишилися без батьківського піклування. Тому, програма по ремонту житла буде продовжена й надалі», - зазначив Юрій Вілкул.

У спадок від матері п’ятнадцятирічному Владиславу залишилася двокімнатна квартира у Саксаганському районі. Вона була непридатною для проживання. Галині Федорівні, бабусі Владислава, відновити квартиру було не «по кишені». Завдяки підтримці міста у квартирі встановили енергозберігаючі вікна та міжкімнатні двері, замінили всю сантехніку, поставили нову ванну. У кімнатах постелили новий лінолеум nf поклеїли шпалери.

«Квартиру просто не впізнати! Ми не очікували такого результату! Щиро вдячні Юрію Григоровичу за справжню допомогу і турботу. Також, дякуємо всім будівельникам за їх старанну роботу», - сказала Галина Федорівна, бабуся-опікун.

До кінця року буде відремонтована двокімнатна квартира у Довгинцівському районі. Нагадаємо, що Кривий Ріг - перше місто на Дніпропетровщині,в якому була започаткована програма з ремонту житла дітей –сиріт.

Довідково:

У Кривому Розі на обліку в службах у справах дітей перебуває 1 818 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: дітей-сиріт – 779, дітей, позбавлених батьківського піклування – 1039. Із загальної кількості дітей, сімейними формами виховання охоплено 1599 дітей (88%), з них: під опікою, піклуванням в сім’ях громадян – 1 303 дитини; у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу – 284 дитини;
у сім’ях родичів – 12 дітей.

На повному державному забезпеченні перебуває 219 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. У місті функціонує 47 прийомних сімей, в яких виховується 94 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, та 13 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 81 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Всього 175 вихованців.

13 серпня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради