Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На засіданні виконкому підтримані пропозиції мера Юрія Вілкула щодо соціальної підтримки криворіжців та ремонту шкіл

Створено: 2018-06-13 16:20:33Оновлено: 2018-06-13 16:21:36

На фоні системного недофінансування державою освіти та скорочення пільгових програм, з міського бюджету планують спрямувати кошти на підготовку освітніх закладів до нового навчального року, благоустрій, а також соціальну підтримку криворіжців.

Особливо гостро стоїть питання забезпечення пільгового проїзду. Як і в минулому році, держава грошей на пільговиків не виділяє. Всі витрати по забезпеченню для криворіжців пільгового проїзду в міському комунальному транспорті бере  на себе місто. Також, забезпечена соціальна ціна на проїзд на найбільших  міських автобусних маршрутах в Україні – 228-му і 302-му, що з'єднують південну та північну частини міста. Він становить всього 4 грн., хоча в інших містах ціна такої  поїздки становить 18-26 грн.

«Для забезпечення безкоштовного проїзду пільгових категорій в автобусах №228 та №302 з міського бюджету буде спрямовано 6,2 млн. грн. Ще один важливий соціальний напрямок - підтримка кризового центру для жінок, які постраждали від сімейного насильства. На виплату зарплати працівникам установи та інші поточні витрати, пов'язані з діяльністю центру, заплановано спрямувати близько 490 тис. грн.», - доповіла заступник начальника фінансового управління Алла Осіюк.

«За підсумками роботи у червні ми маємо економію коштів і за пропозицією мера Юрія Вілкула майже 2 мільйони гривень пропонується спрямувати на підготовку шкіл та дитячих садочків до 1 вересня. Зокрема, на технічне обслуговування індивідуальних теплових пунктів, придбання лічильників, на поточні ремонти. Також, кошти  виділяються на придбання необхідного обладнання та інвентарю для створення дитячого ігрового майданчика в навчально–виховному комплексі №58», - резюмувала заступник начальника фінансового управління.


 

13 червня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради