Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: 109 курсантів та курсанток Донецького університету внутрішніх справ, філія якої зараз працює у Кривому Розі, поповнять лави підрозділів Національної поліції

Створено: 2023-04-13 09:45:42Оновлено: 2023-04-13 09:49:23

В.о. міського голови Юрій Вілкул,  заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв та заступник командира ВЧ 3011 Нацгвардії України Олександр Пискун  взяли участь в урочистому врученні дипломів випускникам Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ.


Звертаючись до курсантів, в.о. міського голови Юрій Вілкул сказав: «Сьогодні всі ми працюємо в складних умовах, бо війна завдала серйозного удару по всіх галузях. Але, не дивлячись на це, Кривий Ріг продовжує зміцнювати оборону міста на всіх напрямках, виховуючи гідну зміну у рядах захисників правопорядку. Наразі, ще 109 курсантів та курсанток з Кривого Рогу поповнять лави підрозділів Нацполіції України у 12 областях та забезпечуватимуть громадський порядок та безпеку наших громадян. Впевнений, що у цей нелегкий для країни час, ви будете наполегливо та віддано служити народові України вірою та правдою. Разом ми здолаємо ворога й неодмінно здобудемо Перемогу!».

Дев’ять років тому через події на Сході країни Кривий Ріг прийняв  заклад до мережі вищої освіти міста. Для забезпечення роботи університету міська влада  надала приміщення та все необхідне. «З початку повномасштабної війни ми прийняли й навчальну базу університету, яка була розташована у Маріуполі. Разом із закладом вищої освіти вимушені були переїхати також курсанти та студенти. Ваш заклад може розраховувати на нашу допомогу й надалі. Місто завжди буде підтримувати вас у вирішенні всіх питань, пов’язаних зі створенням належних умов для навчання», - підкреслив Ю. Вілкул.

Заступник міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв зазначив: «Сьогодні у всіх вишах органів системи МВС України випускний. У Кривому Розі відбувся випуск курсантів - майбутніх працівників поліції, які отримали звання лейтенант та старший лейтенант поліції. Криворізький інститут -  це важлива частина як Донецького університету, так і в цілому, системи вищих навчальних закладів органів системи МВС України».

На сьогодні Донецький державний університет внутрішніх справ є одним із провідних вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України. Університет має два навчальні корпуси. У складі КННІ діють два факультети, які мають у своїй структурі 7 кафедр та забезпечують підготовку поліцейських і юристів на денній та заочній формах навчання. За роки роботи університет має практичний досвід підготовки висококваліфікованих правоохоронців, розвиває освітньо-наукову діяльність та розширює спектр напрямів підготовки майбутніх спеціалістів.

Проректор університету-директор КННІ ДонДУВС Пилип Єпринцев сказав: «Ми дуже вдячні керівництву Кривого Рогу за підтримку нашого навчального закладу. У 2014 році нас тут  прийняли, надали всю необхідну допомогу. Коли почалася війна завдяки підтримці міста ми провели евакуацію навчального закладу з Маріуполя  до Кривого Рогу. Всіх евакуйованих людей було розселено та надано максимум допомоги. Ми дуже вдячні за таку співпрацю. Попри війну в університеті заняття тривают. Криворізький навчально-науковий інститут ДонДУВС був єдиним закладом освіти, який продовжив навчання в офлайн-режимі. За роки навчання у нашому закладі курсанти опанували важливі знання для своєї майбутньої роботи. Сьогодні випущено 109 осіб, серед них – 49 дівчат, 24 майбутніх слідчих, які будуть нести службу у практичних службах Національної поліції і 85 майбутніх офіцерів кримінальної поліції та дільничних інспекторів або інших підрозділів превентивної діяльності. Саме 70 випускників-курсантів нестимуть службу в територіальних підрозділах Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Бажаю вам незламного бойового духу на благо держави, українського народу та криворізької громади».

13 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради